onsdag, oktober 05, 2005

Skolflickor

I går blev jag och Björn af Kleen anfallna i Sveriges kanske sämsta tidning - Göteborgsposten. (Stenungsunds-Posten kan förresten vara sämre)

Ingrid P Bosseldal skrev (i en artikel som lämpligt nog inte finns på nätet) att vår kulturblogg "plaskade /.../ gladeligen omkring långt ute i det riktigt skoltidningssunkiga."

Hon var i och för sig inte bara mot oss personligen. Kulturbloggandet i allmänhet åkte på en snyting också: "Det som är privat förankrat och snabbt nedskrivet har - eller åtminstone borde ha - väldigt lite att göra med det eftertänksamma, subjektiva kritiska samtal som det är varje kulturredaktörs uppgift att i varje stund slå vakt om."

Björn svarar i dag om Bosseldals egna kontakter med bokmässans höjdare. Men när det gäller just skoltidningsskriverierna räcker det med att läsa GP:s egna bokmässerubriker för att inse var de verkligen frodas. Eller hur kritiskt och eftertänksamt är: "Roddy Doyle fångar det irländska"? Eller, apropå bokmässans Litauen-tema: "Litauen är ett grannland som vi alla bör intressera oss för"?

3 kommentarer:

Andreas Ekström sa...

Kommentar finns på Sydsvenskans kulturblogg, på den här adressen:

http://w2.sydsvenskan.se/blogg/index.php/2005/10/04/andreas-ekstrom/stryk-pa-hemmaplan/

Max sa...

"Litauen är ett grannland som vi alla bör intressera oss för"

HAHAHAHAHAHAHAAAA... host host, shit, jag satte precis sjöskumspipan i halsen, men bomber och granater vilken intressant och lockade rubrik.

Är detta verkligen sant?

Isobel sa...

Max, det kan ha varit "ett grannland som vi alla måste intressera oss för" också. Kanske ännu mer braskande.