måndag, oktober 10, 2005

Dagens läsarbrev

I dag fick jag ett mejl från en kille som utger sig för att vara född 1987. Han skrev:

"Har förstått att du är svag för begåvade 80-talister, och jag tänkte därför berätta lite om mig själv."

Självsäkerhet intill vanvettighetens gräns är nog bara förtjusande hos 18-åringar. När han skriver något som jag tycker är särskilt bra kommer jag självfallet berätta om det här.

9 kommentarer:

Eric Goesta Rosén sa...

Jag önskar att jag hade den attityden. En gång fanns den där, eller i alla fall lite av den. Long time no hear from, dock.

/Goesta

Anonym sa...

Självsäkerhet hos 59 åringar gissar jag fel om Du tycker att det är patetiskt.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Nä, självsäkerhet är väl alltid bra. Men den där underbart megalomaniska synen på den egna förmågan är ofta rätt irriterande hos dem som passerat tonåren.

Martin Degrell sa...

Måste erkänna att jag tycker självutnämnda världsmästare nästan alltid är irriterande, oavsett om de är 18 eller 48. Skillnaden är att man kan le lite åt 18-åringen (på ett "been there"-sätt), medan 48-åringen bara är sorglig/förkastlig.

nb sa...

Tror gränsen går vid 14 faktiskt men då är självsäkerheten å andra sidan gräsligt charmig.

Och jag känner mig som en gammal kärring.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Megalomanisk betyder just någon som lever i föreställningen om den egna oändliga förmågan.

Nu har 18-åringen svarat och tycker att det är roligt att jag uppmärksammat hans mejl på bloggen. Och vill bjuda på öl för att det "sägs att du gillar öl". Han verkar mest vilja hångla. Eller feltolkar jag?

Jag får väl skylla mig själv antar jag som skriver om unga smarta män och unga vackra män som jag hänger med i en enda röra. Fast om jag någon gång eventuellt skulle vilja hångla märker man det rätt tydligt. Och det gäller faktiskt extremt få personer.

Anonym sa...

den "egna oändliga förmågan" är det väldigt skralt med om nu min bedömning är något som går att sätta tilltro till vad det gäller din bedömning av den 18 åriga gossen är det nog däremot nog så att den är nog så god.

Anonym sa...

Ur ett autentiskt brev från Lee Harvey Oswald till en kille på ameikanska kommunistpartiet - Oswald erbjuder sig att dra igång en upplysnings/propaganadacell åt dem i Texas, där det inte fanns många kommunister:
"I read Capital at age 15; I know the works of Lein and his theories on overthrowing the bourzeoisie..."

deltidsharmonisk sa...

Jag älskar dig Lee Harvey Oswald.