måndag, oktober 24, 2005

Helvetet i ett litet språkområde

I kväll är det tidskriftsgala. Årets bästa inom ett gäng kategorier ska utses. Här är de nominerade. Jag tänkte peka på ett par punkter.

Nominerade bland Årets tidskrift - nykomlingar är:
King
Att:ention
Gringo Grande.

Ni har redan sett vad jag tycker om Kings omslagspojkar. Å andra sidan är den ett försök att göra en killtidning som faktiskt handlar om mode snarare än tuttar. Inte för att det är något nödvändigtvis fel med bröst, men det finns ju redan rätt många sådana produkter.

Gringo Grande har jag bara läst ett nummer av, och kan inte säga något alltför kategoriskt. Jag ser att det finns något där, något nytt och intressant. Men jag ser också att det inte riktigt kommer fram än. Jag hoppas att det bara är en tidsfråga.

Och så Pontus Schultz Att:ention. Jag hatar ord med klämkäcka tecken i. Re:agera, Re:public service, Att:ention. AAARGH. Så 99. Hela Pontus Schultz är å andra sidan en inkarnation av 1999. Man kan tro att personen Pontus Schultz är en konstinstallation som går runt och påminner oss om en tid när folk fick kapital kastat efter sig för att de skulle "dra igång nått helt nytt som kommer förändra sättet som vi ser på konsumtion" alt. bara var "sköna snubbar".

Det fanns å andra sidan roliga saker 1999 också. Lauryn Hill till exempel. D'Angelos magmuskler och sammetsröst.

Åter till Pontus. Han satt in juryn som nominerade Attention (jag skiter i hans fåniga meningslösa kolon) till årets nykomling. Fast han lär ha hoppat av när det blev klart att den fanns på kortlistan.

Han verkar fortfarande få pengar kastade efter sig av folk som gärna vill bli av med dem. Han är också nominerade till "Årets krönikör". Det måste vara en installation. När han krönikerade i Expressen brukade jag antingen somna mitt i texten alternativt läsa klart och önska att jag hade gjort det.

Jag var i början av sommaren på en attention-grej. Vad jag tyckte kan ni läsa här.

10 kommentarer:

deeped sa...

"alternativt läsa klart och önska att jag hade gjort det.". Det blev lite underligt... du läste klart och önskade att du gjort det? ;)

Anonym sa...

Tror aldrig att jag har läst en postiv kommentar av deeped; bara gnäll. Och nog borde han också förstå att Isobel menade att det vore bättre att somna under läsning, istället för att läsa klart en dålig text.

deeped sa...

Kära Maria. Du har nog läst lite dåligt i sådana fall.
För övrigt finns det en smiley i inlägget - hört talas om såna? Eller är du för ung för att ha lärt dig hur man beskriver känslouttryck och skämt i skriven text på nätet? Självklart förstod jag vad Isobel menade - men precis som att andra skribenter skämtar till om jag kastar omkring meningsbyggnaden så kan väl jag få göra det. Det är liksom lite nördig copy/skribent-humor. Fast den verkar ju gå dig över huvudet. Sorgligt. Skaffa dig ett liv. Eller en utbildning.

deeped sa...

Positiva människor är som pingstvänner. Roliga ett tag - rätt så långtråkiga i längden.

deeped sa...

Undrar om maria är pingstvän?

deeped sa...

Maria. Kan du läsa?

Är det här också negativt? deep|ed said...

*asg* Ja. Ibland kommer folk från de mest underliga ställen...
Mer matporr åt folket! Särskilt med Isobel vid grytorna :)

http://isobelsverkstad.blogspot.com/2005/10/webcam-action.html

eller
det här?

Isobels text och verkstad tillhör samma krets som DIAGNOS-gänget och skrivs av "bombhöger"-journalisten Isobel Hadley-Kamptz. Högt och lågt, dekadens och djup. Jag gillar.
http://deepedition.blogspot.com/2005/08/guldkorn-ur-blogroll.html

Som sagt. Skaffa dig ett liv. Eller en utbildning.

Anonym sa...

Halleluja!

Som sagt. Skaffa dig ett liv. Eller en utbildning

Som sagt. Påhoppen fortsätter. Och fortsätter. Inte bara på Isobels blogg, utan lite här och lite där.

Go Natt

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Men hjälp vad ni började bråka. Det var inte meningen. Inte tog jag illa upp av deepeds kommentar heller. Han brukar vara rätt snäll. Däremot ska jag nog spana närmare efter polisen gräsplantering.

deeped sa...

Själv sparar jag på märkliga och roliga syftningsfel - både mina egna och andras.
Och Maria orerar vidare utan att ens närma sig det faktum att hon blivit överbevisad :)

Anonym sa...

Deepjed. just nu känns dina inlägg ungefär lika stimulearnde som killen som skrev på IMDB att hans tyskalärare hade visat Hanekes "Funny Games" på en lektion för att träna dem i konversation - "jag fick inte se mer än den första halvtimmen, vad händer sen?" (Det stod tydligen inte i grundboken hgur man säger "Hände hoch oder Ihr seid bald tot!")