onsdag, mars 22, 2006

Mer mer läsning

I går fortsatte jag förresten på abortdiskussionen. Man kan läsa Marie Söderqvists artikel här och Karolina Ramqvists finns på dn.se. Den senare är stängd just nu, jag fixar en länk senare.

6 kommentarer:

nb sa...

Har m flit låtit bli läsa Söderqvist, tills nu då - blir lika chockad var ggn jag konfronteras m den sortens åsikter, vill så gärna tro att människan driver m mig.

Anonym sa...

...men du blir inte chockad av Karolina R:s kommentar, inte? Det säger nog betydligt mer om dina värderingar än du tror (och borde vilja kännas vid).

Jag blev aldrig pappa sa...

Fan vad bra du är, Isobel! Stå på dig, mot hjärtlöshet och dumskalleri.

Susanne sa...

Marie Söderqvist använder i sin artikel det märkliga ordet "abortförespråkare". Det är väl ingen som är FÖR aborter?? Däremot är de flesta i Sverige för rätten till fria aborter, vilket är en stor skillnad. Alternativet är nämligen illegala aborter och det är ju ett samhällsfenomen som är mycket dåligt. Vidare existerar endast fri abort till en specifik graviditetsvecka. Efter det måste man få sin rätt till abort prövad.

Jag tycker att hela debatten är ganska obehaglig, och jag håller med Isobel om att det är rätt bekvämt för Söderqvist och Svensson att hålla det hela på en anonym nivå.

Anonym sa...

Susanne>>
Debatten är obehaglig för att abort är något obehagligt, vilket Isobel åtminstone indirekt vågar medge, men sådana som Karolina på DN vägrar.

Anonym sa...

Bensin på elden dårå...jag tycker inte att Marie ger någon program- eller åsiktsförklaring direkt. Vet inte riktigt var hon står egentligen...men oavsett det så kan jag ju hålla med om att det är rätt oroande att var fjärde graviditet slutar i abort, om nu siffran stämmer.

Kan man diskutera det utan att bli beskylld för att vara abortmotståndare?

Rätten till fri abort är viktig men gränserna är fortsatt suddiga och godtyckliga. Det ligger i sakens natur och att det, de facto, ÄR fråga om liv som släcks.

/RFE