lördag, mars 18, 2006

Jag behöver verkligen hjälp

"Hahaha" sa han när jag utgjutit mig om mina bekymmer. Han fortsatte: "det är en intressant könsuppdelning i alla fall, det måste du medge."

Jo. Jag medger det. Men ändå.

En man jag gillar väldigt mycket hade köpt billiga flygbiljetter. Till Paris. För mig och för honom. Fyra dagar ska vi vara borta. Galet romantiskt förstås. Jag tindrade följdenligt. Ända tills jag insåg vilken dag vi skulle åka. Den 10 april.

Vissa personer som läser det här kommer förstå mitt dilemma redan nu. Andra kommer förmodligen aldrig begripa.

"Hur kunde du inte tänka på det?" snyftade jag. Han förstod ingenting. "Jag har väntat på den här dagen i månader!" Okej, nu gick det upp ett ljus innanför de där vackra ögonen. Själv hade jag gråt i halsen. "Hade du verkligen tänkt att jag skulle missa hemmapremiären??" Han insåg vidden av sitt misstag ungefär samtidigt som jag gömde huvudet under en kudde. Biljetterna går inte att boka om.

15 kommentarer:

Anonym sa...

ajaj, tösen!

Här satt jag precis & författade ett litet mail för att samla roliga personer till hemmafajten - vi möter ju för sjutton bajen i första vevan. Vad är Paris mot det?

Jag lider med dig.

Isobel sa...

Jag vet. Det är förfärligt. Man kan dessutom nästan inte ens överväga att prioritera matchen utan att för evigt bli stämplad som ett antisocialt missfoster. Helt bortsett från att några vårdagar i Paris förstås vore förtjusande. Suck.

anna sa...

Åk, tokiga kvinna. Romantik kan ibland vara synonymt med att göra en viss uppoffring. Jag är MFF-are i själ och hjärta och förstår ditt patos för DIF, men du ska till Paris, kärlek är större, basta.

karin sa...

håller med anna. visst, fotboll kan också vara kärlek, men paris är större. säsongen är lång.

Gudmundson sa...

Din käresta måste ha ett beundransvärt tålamod.

madde sa...

vilket trevligt lyxproblem:)

SANDRA sa...

Klant!!! ;)

Dennis sa...

"Some people believe football is a matter of life and death. I'm very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that."
- Bill Shankly

Anonym sa...

Vilken hemmapremiär?

Otis sa...

Om Paris kan vara värd en mässa är den definitivt värd en missad match. Vad är DIF?

gustav sa...

Jag förstår problemet.
Hade en lång diskussion med min ex-flickvän för ett tag sen om hur jag skulle göra i en hypotetisk situation där Bajen skulle spela match för guld samtidigt som hon skulle vara gravid i slutskedet...

Det är inte helt lätt att få folk att förstå att fotboll faktiskt också kan vara kärlek, känslor, romantik och passion.

Jag vet folk som åkt direkt från sitt eget bröllop till Söderstadion.

Men nu kommer ju alltså DIF förlora matchen ändå så du kan gott vara glad i Paris istället.

/g

Anonym sa...

Skottpengar på Shanklyciterare! (Även när citatet för ovanlighets skull blir korrekt.)
I övrigt: Hur kan du ens överväga att sumpa en maffig vårweekend i Paris - oavsett med vem - för en frusen aprilmatch på gropig plan med aporna? Kom igen! Jo, du behöver nog verkligen hjälp.
(Och btw - forza di blåe!)

Anonym sa...

Otis>> DIF är en förkortning för Degerfors IdrottsFörening

Stefan sa...

Isobel, som sagt...något av ett i-landsproblem. Fast vilket dilemma.

MEN, om mannen i fråga är viktig för dig. ÅK. Vi sjunger för dig, och du är riktigt laddad till den riktiga hemmapremiären på Stadion.

lotta sa...

Manniskors passion fascinerar mig oavsett vad det ror sig om. Extra fascinerad blir jag nar passionen ar projicerad pa nagot som jag sjalv forhaller mig sval infor. Du fascinerar mig extra. ...but you go girl.