tisdag, oktober 31, 2006

Horor, bloggar och Arena

Jag upptäckte precis att alla de förtjusande människorna på Arena har börjat blogga, Magnus Linton (från sydamerika), Per Wirtén (som jag inte känner och alltså egentligen inte ärligt kan kalla förtjusande), Karolina Ramqvist och förlaget med Richard Herold i spetsen.

Strax ska jag dessutom gå till Arenas seminarium om varför vänstern hatar horor så mycket. Petra Östergren, Ulrika Dahl och Karolina kommer prata, Katrine Kielos har tyvärr fått förhinder.

5 kommentarer:

nb sa...

OMG vilken lycka att Ramqvist bloggar!! Tusen tack för länk!!

Anonym sa...

Känns som att det blir mycket spel mot (för tillfället) tomt mål ikväll. Ingen av deltagarna kommer att försöka föra in den misär och kriminalitet som *omger* prostitutionen eller visa det problematiska med talet om "sexarbetares frihet att göra sitt jobb", istället blri det väl som i Ulrika Dahls artikel om femme-inismen. Matthis replik på Dahl var en av de mest genomtänkta texterna i nya numret, och självklart visste hon att hon rörde sig på (numera) minerat vatten.

charlotte sa...

"...varför vänstern hatar horor så mycket"..... Själv är jag vänster, emot sexköpsförbudet och för sexarbetares rätt att tala för sig själva, organisera sig, slippa förakt o arbeta med vadhelst de själva vill hur de vill under så stor egenmakt som möjligt. Det är nog så att de flesta andra inom vänstern inte tycker att prostitution ska få finnas men det beror inte på att vänstern skulle "hata horor" i större utsträckning än andra (förakt mot prostituerade finns tyvärr på de flesta ställen). Det beror på att de ser prostitution som det ultimata kvinnoförtrycket. Ja, de sviker hororna men att tala om det som uttryck för hat är ju helt missvisande och inte särskilt konstruktivt.
Tråkigt att intressanta seminarier som den där Arenagrejen alltid är i Stockholm...

C sa...

varför skriver du "hatar horor" det står inte nånstans i programmet? Varför insinuear du det? resulterar bara i ont blod. tror jag.

Isobel sa...

Sant, det står "varför är vänster så rädd för horor?", helt min egen sammanblandning.

Det var ett jätteintressant seminarium, Kristina Hultman var där i stället för Katrine och även om vi inte talade särskilt mycket om just problematiken med vänstern, så var det ett civiliserat spännande samtal utifrån olika feministiska utgångspunkter.