tisdag, oktober 10, 2006

Fräscha söta studentskor

Läs Johannes Forssberg om det farliga idealet med söta fräscha flickor. Inledningen är oerhört bra.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Till skillnad från vuxna lever många skolbarn i en horibel social miljö som de på grund av ålderns ofrihet inte har någon möjlighet att ta sig ur. Att flickor är söta är inte problemet. Problemet är att en ofri miljö är skapad där de sociala normerna sätts av de som inte är sämst skickade att göra det.

nb sa...

Tack för länken. Behövde läsa. Även om gjorde mig totalt absolut kräkfärdig samt väldigt arg, på allt. (Hur "alla" tror sig ha rätt att kommentera & diktera utseende, flickors humör (du är ju så mkt sötare när du ler! så farligt var det väl ändå inte! låt honom vinna den här gången så slipper vi bråk! nej något så dumt skulle han aldrig göra, du inbillar dig bara!); grad av söt- & skönhet osv, det gamla vanliga.)

Tonårspuckot sa...

man känner igen sig i hans text. inte kanske deppigheten och vara destruktiv men den fina balansgången. hur man försökte vara tuff och fin på samma gång. ekvationer som inte riktigt gick ihop. tack för länken iaf.

erik sa...

ursprungsartikeln i SvD var väldigt, väldigt märklig och ett horriblet misstag att försöka få läsarna att förstå vad anorexi innebär. Efter att ha läst den femte kommentaren om hur den intervjuade personens fulländade yttre undrade jag om artikelförfattaren var en ful gubbe som hade missat en viss paragraf i dom pressetiska reglerna. Jag vet inte om du hade varit bättre om det varit så, för en reporter som fortsätter bygga på den oförståelse som artikeln syftade till att riva ner är inget för en av landets största tidningar.

johanna sa...

Tack för länken! Artikeln från svd verkar inte finnas på nätet, eller har någon hittat den? Skulle vilja läsa, även om jag nog kommer bli förbannat förbannad och ledsen...

Dennis sa...

Här är artikeln i SvD.