onsdag, oktober 18, 2006

Stöd Magnus Ljungkvist!

Det här är faktiskt helt ofattbart vidrigt. Visst, vi vet alla att den relativa anonymiteten på nätet ibland tar fram det värsta hos människor, och hatmail och hatfulla kommentarer är tyvärr en del av verkligheten för en hel del bloggare. Steget från det till rena dödshot är ändå verkligt stort.

Först blir jag bara ledsen. Jag vill inte att offentligheten ska vara sådan. Jag vill att man ska kunna tycka olika och ändå respektera varandra, jag vill att debatter ska vara hårda och arga och elaka utan att gå över gränsen till det hatiska och kränkande. Och jag vill definitivt att kvalificerad undersökande journalistik ska kunna göras utan aktivt personskydd för inblandade reportar.

Men det hjälper inte att gråta. Det är bättre att vara arg. Det är bättre att göra något. Magnus må inte ha någon redaktion bakom sig, men han har alla oss blogg-kollegor. Han ska känna att han har vårt stöd, om så krävs ekonomiskt, om så krävs tekniskt, praktiskt. Vi kommer att hjälpa honom. Han är inte ensam.

Jag kommer fråga Magnus om det är något han specifikt behöver hjälp med just nu och återkomma.

5 kommentarer:

Pernilla sa...

Hej!
Den första länken fungerar inte. Snälla fixa till den.

k sa...

Helt klart bättre att vara arg. Och jävligt bestämd. Sådana här dårar kan aldrig få vinna.

Här finns en fungerande länk.

The Loser sa...

Jag såg det igår. Det är verkligen fult.

Anonym sa...

Den svenska högern i sitt esse.

Ni högermänniskor som tar avstånd från hetsjakten på Ljungkvist, kom ihåg att det är dessa personer som är ansvariga för att vi nu har en borgerlig regering.

Emma sa...

Vaddå, de på Flashback? Gud. så. dumt. Många på Flashback beter sig som idioter - helt oavsett partitillhörighet. Nivån är som bekant inte kanske den allra högsta på just Flashback, va?