måndag, oktober 16, 2006

Up yours, Folkhälsoinstitutet


Så har alltså den fabriksbakade mazarinen gått från att vara alla byråkraters bästa vän till att i stället symbolisera en hel rebellrörelse.

8 kommentarer:

gisela sa...

om jag köper en delicatoboll eller en bit morotskaka och äter in public i pausen på en föreläsning får jag nästan alltid ett antal "åhh, det där ser gott ut!"-kommentarer och självplågade blickar. jag känner mig helt klart som nån slags rebell eller freak då. häromdagen var det istället en annan person som köpte en bit kaka medan vi andra bara köpte kaffe. utan att någon sagt något alls började hon ursäkta sig med "ja, men jag brukar ju aldrig köpa såna här egentligen..." osv.

att vara kvinna och äta något onyttigt, så att folk kan se, verkar oerhört laddat. iaf på stockholms universitet. :P

Ola sa...

På dom bara, rebell-isobel!

Anonym sa...

Jag tycker att den är så jävla skön. Behövs i de här självplågeri-tiderna där folk gnäller i flera dagar om de råkat äta en tugga av nåt med fett i. dessutom är delicatobollar det godaste som finns!!!!

banal.blogg.se sa...

Ser man till resten av affischerna så driver de snarare med alla dietister och det fejkade hälsofokuset hos matindustrin (fullkornskorvbröd, någon?). En av de få kampanjer jag inte stör mig på. Fast jag köper inte dammsugare ändå.

gisela sa...

"snarare" än vad?

banal.blogg.se sa...

snarare än med folkhälsoinstitutet

Lisa sa...

Jag gillar kampanjen men hatar produkterna. Nej, man ska inte skämaas över att äta dem men man borde skämmas över att tillverka dem. Om jag ska bli fet och osund ska det banne mig vara på något häftigare än fabriksrullade transfettstinna syntetsmakande Delicatoklumpar. När jag jobbade på gröna Lund för ett antal år sedan började man säsongen med att plocka fram förra årets Delicatobitar ur kylarna. Jag vill inte äta mat med evigt liv.
Leve små bagare och kulinariska konsthantverkare!

gisela sa...

lisa -> ja, det har du rätt i. tyvärr är det ju sällan de som håller till på ett campus eller har en låda på en arbetsplats. och få är nog de som planerar sin sötstund såpass att de tar med sig blåbärspaj bakad på hörnet eller hemma istället för att köpa något i närmaste automat.