måndag, oktober 16, 2006

Pär Nuder har just nu ett helt fascinerande darr på rösten när han väser om hur den här regeringen bara är till för de rika. (även orden "arbetslös" och "låglönejobb"har ett härligt väs) Jag har aldrig hört honom använda det här tonfallet förut. Inte heller brukar han vara så ljungande socialistiskt aggressiv. Jag gissar på positionering inför partiledarbytet i mars. "Nyliberalismen finns kvar i politiken" säger han också. Nu säger han att regeringen Reinfeldt vill att arbetarna ska bli poolskötare i Djursholm. Å, det här är helt fantastiskt.

Uppdatering: Jag stötte ihop med Eric Sundström på väg till stan och han var också helt exalterad över det där med poolskötarna. "Det är så roligt att vara i opposition" sa han. "Tro mig" sa jag "man kommer över den känslan."

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, hans röst ändrades fram och tillbaka under tiden han talade, och de socialistiska kraftorden ekade.

Var det verkligen Pär Nuder eller var det Michael Foot?

Anonym sa...

ha ha kul.

Bengoajo

Anonym sa...

Nuder fortsätter att väsa.

Magnus sa...

Nästa exempel: "I det nya Sverige gör tiggarna inbrott för att äta pizza":

http://www.expressen.se/index.jsp?a=719543

;-)

Håller f ö med om att Nuder tycks ligga på startbanan för nästa kongress, men frågan är om det räcker

/M, Skåne

charlotte sa...

Skratta ni men vi är många som faktiskt känner de där känslorna på allvar oavsett om Nuder gör det eller inte. Och för oss är det en skendiskussion att fokusera på politiskt spel istället för politiskt innehåll.

Nils sa...

Och vad är det för anonyma regeringsförsvarare som har droppat kommentarer på varenda politisk blogg de senaste dagarna? Orden "Michael Foot" och "som republikanerna på 90-talet" är tydligen regeringskansliets quick-fix-försvar den här veckan.

ted sa...

Det är klart att det är lätt för högersinnade att raljera och ironisera över poolskötare (och rent allmänt över folk som måste slava hos rika människor för skitlöner), men det blir extra smaklöst när det kommer från någon som Isobel som sitter och skriver ledartexter på Expressen. Nuders ord är i grunden rimliga.

Leffe sa...

Det är uppenbart nyttigt med maktväxling. Förändringar, snarare än "trygghet", får människor att växa. Det fungerar även på Nuder!

Det är bra för Sverige med ordentlig opposition!

Anonym sa...

Det blir extra smaklöst för vadå Ted? Antyder du att ledarskribenterna på Expressen skulle höra till dessa personer som anställer hu polskötare. Förövrigt är det underhållande att se på när vänstern försöker uppfinna hjulet på nytt

Anonym sa...

Den socialdemokrati som har några som helst ambitioner på sysselsättningsområdet måste ta till sig tanken att det är bättre att sköta någons pool än att gå och skrota på bidrag.

Remmen och pistongen sjunger inte längre i Sverige. Snarare i Kina.

Framtidens sysselsättning kommer sannerligen att uppstå i tjänstesektorn. Eller inte alls. Det är bättre att människor arbetar.

Max

Anonym sa...

Veckans bästa bloggkommentar: "För att en osynlig hand ska fungera krävs oftast en inte helt osynlig knytnäve" (från en tråd på Sakines blogg)