måndag, oktober 16, 2006

Stegö avgår

Enligt SVT24 alldeles nyss har hon lämnat in sin avskedsansökan.

18 kommentarer:

mirre sa...

...hela aftonbladet bröt ut i en spontan applåd

SANDRA sa...

Jag tycker lite synd om Reinfeldt.

Jonas Bergroth sa...

Ja, det var väl så det måste gå till slut. En eloge till Isobel i vilket fall, för att vi på denna blogg kunnat läsa en av de få nyanserade texterna om den nya (fd) kulturministern som stått att uppbringa.

Zibbo sa...

När hade vi en regerinsgbildning som höll så kort senast? 2 ministrar på 1½ vecka, tokigt!

Anonym sa...

Cecilia fattade ett riktigt beslut

Redaktörn sa...

Frågan är också om Reinfeldt egentligen var beredd på en kulturpolitisk omsvängning av det slag vi åtminstone hann ana att Cecilia Stegö Chilò var inne på. När det gäller till exempel public service är ju allianspartierna långt ifrån eniga och det kommer att bli ett jävla liv den dagen någon försöker sig på några radikala förändringar på det området.
Att kulturarbetare, SVT-anställda m fl har i princip obegränsad tillgång till debatt- och medieutrymme och att även små förändringar i programutbudet (Vår Grundade Mening läggs ner etc) får gigantisk uppmärksamhet kan man ha olika åsikter om, men så ser verkligheten ut. Regeringen vann valet på en politik som fokuserar på fler jobb och bättre företagarklimat. Risken är att de frågorna drunknar om man driver en kulturpolitik som kommer att beskrivas som om den syftar till att lägga ner melodifestivalen.
Tycker Fredrik Reinfeldt att det är värt priset?

Vad tror du?

Erika sa...

Det är synd om Sverige.

Anonym sa...

Tråkigt att flera av sveriges liberaler har så extremt dåligt självförtroende att de lät tokvänstern styra och ställa som de gjort.

Det är dags att inse att socialdemokraterna kommer agera på samma sätt som republikanerna gjorde mot Clinton under 90-talet.

Mr Brown sa...

Anonym.. vad menar du med tokvänstern? "nya" moderaterna? Tokregering får man väl kalla den sittande i alla fall? och den verkar vara sin egen största fiende.

Jonas Bergroth sa...

Men vem ska ersätta Stegö då? Förslag?

Lena Adelsohn Liljeroth har nämnts. Det kanske vore nåt.

Min personliga drömkandidat vore f ö Mats Svegfors.

Anonym sa...

Mats Svegfors vill säkert behålla presstödet min röst ligger på Mattias Svensson eller Fredric Federley.
Hoppas hoppas

Anonym sa...

Ebba Witt-Brattström vill jag se efterträda Stegö.

Mr Brown sa...

Johan Bengt-Påhlsson är en intressant kandidat som till skillnad från Stegö djupt engagerad i sveriges kulturliv

Anonym sa...

Ta in nån utifrån istället. Bert Karlsson kanske?

cleo sa...

Bra beslut att avgå. Tycker jag.

Nils sa...

Det lär ju inte bli någon politiskt orutinerad Timbrofanatiker den här gången i alla fall. Mitt tips är en välkänd rutinerad, rejält socialkonservativ moderattant. Vad sägs om Gun Hellsvik?

magnus sa...

Hellsvik känns väl tantig, Johan Bengt-Påhlsson (som var med under Malmös "dancing days" i början av 90-talet) verkar som ett bättre tips, Tror han gick till nån diplomatkarriär sedan, men man kan väl hämta hem honom.

Mr Brown sa...

Faktum är att JBP är hemma från Berlin där han var kulturattaché (eller vad man nu kallar det). Vet däremot inte om han har några uppdrag just nu.