lördag, april 15, 2006

Tillbaka i verkligheten


Rörstrandsgatan en helt vanlig lördag. Solen skiner. Papporna tar sitt kaffe utanför Mellqvist och röker och skrattar. Någon kommer ner från en teve och berättar att Del Piero missat en straff. Allmän fröjd och gamman. På trottoaren jagar en bedårande guldlockig fyraåring duvor. Hon har på bästa gåbortskläderna: strumpbyxor med hjärtan, slejfskor och röd jacka. Med sin klara glada röst ropar hon "Dö, fågel, dö".

Ett budskap värt att begrunda en påskafton. Inte minst i kombination med de 7 tilläggsminuterna som tog slut cirka tre sekunder efter att de där svartvita jävlarna till slut kvitterat.

Nåja. Jag kan inte bli arg i dag. Inte nu. Mitt huvud är fullt med rosa glädjebubblor som smakar ungefär som magnolian på gården till Palais Royal såg ut i tisdags (se bilden). Därför ska jag istället dricka upp resten av den flaska Veuve Clicquot Rosé som jag nyss öppnade för badet. Den är väldigt rosa. Man blir överlägset snyggast berusad på äkta champagne.

Ps. Vidare rapporter från Paris kommer så småningom.

2 kommentarer:

Goesta sa...

Åh. Har du smygstartat med de rosa dryckerna. Då är det vår. Äntligen. Välkommen tillbaka.

Förresten så var det välförtjänt att Juventus plockade en pinne (minst) men samtidigt sedvanligt typiskt att de gjorde det på den sista konstigt dömda hörnan.

/Goesta

Vardag sa...

I bubblorna finns minnet....