fredag, april 07, 2006

Det kommer bli ett bra år

Älsklings-Manne skriver om varför man inte ska bojkotta fotbolls-VM.

Dito älsklings-Katrine (alltså, vi har aldrig träffats, så det är mer en virtuell soulmate-grej) skriver om vikten av klitoris och Krohnman svarar att han tror att Bush är bra för den kvinnliga njutningen. Det senare är jag en aning tveksam till, men man ska som bekant aldrig säga aldrig.

Dagens låt är This is the year med Marit Bergman. Och som det känns att hon har rätt. Det kommer att bli ett bra år. Jag ska tvätta mina fina vita sneakers som jag förstås envisades med att använda redan för ett par veckor sedan så att de blir vita igen och sen kan jag knappt svara för vad som kommer att hända. Men bra blir det.

10 kommentarer:

p sa...

Claes Borgström är ett geni. Han har fått hela Sverige att tycka till om detta. Det är så makt ska användas.

Isobel sa...

Eftersom jag tycker att feminism och jämställdhet är verkligt viktiga frågor tycker jag nog inte att det är så genialt, med tanke på det löjets skimmer Jämo dragit över sig med sitt komplett orealistiska förslag och sina antiintellektuella argument. Det tycker jag nog att man borde se oavsett om man håller med honom i sak eller inte.

eff sa...

Isobel, jag tror att herrn Borgström hade med det i beräkningarna när han stegade upp till bikupan med påken i högsta hugg och svingade för glatta livet.

Ibland får man kanske ta lite skit för att få igång någon slags bred debatt. Det tror jag. Innan har det ju mest hummats och muttrats i frågan, trots dokumentärer och andra reportage. Nu helt plötsligt kom fotbollförbundet med i leken ordentligt och debatten spred sig rejält.

På längre sikt tror jag att just det är viktigare än att JämO paniskt oroar sig för att framstå som perfekt och därför håller käften eller skriker lite tystare. Att låta debatten föda fram den nyanserade synen, i stället för att statsmannamässigt presentera den först och låta folk gräla över vad som är fel.

Anonym sa...

Tja, det var väl mest en pik mot slutklämmen - men visst, kvinnas klitoris (läs: frigörelse) är också en anledning att gå in i Iran. Idag.

Katrine Kielos sa...

Krohnman,

Pik? Vad var det för fel på slutklämmen? Har skrivit om Iran tidigare och de taktiska problemen med att gå in. (Se även kommentarkedjan, det var där jag lärde känna underbare Aaron.)

http://kkielos.blogspot.com/2006/03/krnvapen-i-iran.html

Vigg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Vigg sa...

Ibland undrar jag varför inte politikerna som faktiskt är folkvalda inte tar sitt ansvar för opinionsbildning utan lämnar detta fält till statstjänstemän som skall vara just statstjänstemän (läs män i detta fallet som även kvinnor.

I hela samhällsdebatten idag, inte bara i fallet med Jämo, kryllar det av statstjänstemän som bedriver politik... inte undra på att folk tycker att politikern har blivit tråkigare och mer urvattnad...

Max sa...

Alltså ursäkta min förmodade omognad, men är det BARA jag som tänker något annat än G W Bush när jag läser "Bush är bra för den kvinnliga njutningen".?

Jag tyckte liksom att det blev hemskt fyndigt, men det kanske inte alls var menat så?

Petter sa...

Krohnman: och planerna på en kärnvapenattack som aftonbladet (http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,806623,00.html), eller snarare Seymour Hersh, skriver om är rätta vägen att gå?

Kajsa sa...

eff: ja men borgström måste väl ut på banan ibland för att det ska te sig motiverat att staten betalar ut 100-150000 i månaden till honom. Konstigare än så är det väl inte.