fredag, april 21, 2006

Bärs, rakade brudar och 20 miljoner för en fortsatt s-regering

Det visade sig alltså att jag hade fel i min genomgång av allsvenskans politiska kopplingar. Hammarby är inte ett vänsterparti där hälften förnekar att de någonsin kallat sig kommunister, utan bara vanliga tråksossar. Vi bygger Söder, typ.

Som Malin Siwe (vem annars?) berättade i går och Jan Majlard följde upp i dag (finns ännu inte på nätet) sponsrar LO:s Stockholms-distrikt Hammarby fotboll och bandy. I likhet, för övrigt, med "Bygg-ettan, El-ettan, Fastighets-ettan, Industrifacket avd 16, Livs avd 4 och Socialdemokraterna". Detta för att Hammarby lär vara "Stockholmsklubben med rötter i arbetarklassen". Aha!

Alla fackmedlemmarna verkar emellertid inte hålla med om det.

Jag år ju rätt förtjust i blandningen av politik och sport och har ingenting emot att lojalitetsbanden mellan vänstern och HAIF blir tydliga och offentliga. Det är ju inte som om man som Stockholmare inte märkt att den enda elitklubb det tycks okej att satsa skattepengar på ligger på Söder. Inte för att Hammarby heller vill ha Billströms vansinnesarena för 50 000 personer, men pengarna rullar ju likväl.

För blåblåa eller svartgula LO-medlemmar finns väl däremot bara en sak att göra. Gå ur facket. Ja, det eller fortsätta att betala Björn Runströms lön.

8 kommentarer:

Goesta sa...

Intressant kombination med LO och Anschutz. De drar ju inte riktigt åt samma håll får man förmoda.

(Fast jag claimar att det var jag som gjorde "jag har aldrig varit kommunist"-kopplingen först.)

För övrigt är fotboll och politik alltid intressant att läsa om, när de går i varandra.

Bolivar sa...

Här verkar det ju iofs inte handla om politik. Alls. Snarare har fackföreningarna fått sjukt billig kommersiell exponering. Djurgården och AIK får väl slipa sina sponsoravdelningars argument istället för att gnälla om att andra föreningar har bättre säljare. Stackars små.

Anna sa...

Kan bara hålla med Lena Sundströns sågning av LO-kampanjen i Aftonbladet:
" 'Vi bygger Sverige' står det på annonspelaren utanför mitt källarkontor och över det har någon klottrat mned fet röd färg 'Och Göran P. bygger slott'. Det är förmodligen det mest äkta i hela kampanjen."

Att LO tror att de står för alla arbetande i landet är förvånande, men dessutom utestänger de alla som är arbetslösa, sjukskrivna eller jobbar på Manpower från att ens finnas med i bilden.

Goesta sa...

Anna: Jag förstår inte hur Perssons herrgård kan sticka i ögonen på någon. Som om vi inte visste att han tjänar mycket pengar? Dessutom har han en besutten flickvän. Inte konstigt att de köper hus. Inte upprörande heller.

/Goesta

Anna sa...

Du tycker inte heller det är märkligt att han fått starkt nersatt hyra på sin tjänstebostad (Sagerska palatset)? I en tid när hus, flashiga insatsvåningar och lantegendomar är något av de säkraste investeringar man kan göra och när husägarnas intressen hela tiden slår igenom i politiken sätter det helt enkelt statsministern i en pinsam jävsposition att just *han* tar lån i mångmiljonklassen som kommer at löpa för 15-20 år framöver.
Som någon sa: vem kan längre lita på at Göran P talar utifrån en övertygelse om vad som funkar för landet, och inte vad som är lämpligt för hans privatekonomi när han lämnat Stockholm, när han t ex diskuterra ränta, fastighetsskatt eller plusjobb?

Han har lån på kanske 20 miljoner med relativt kort löptid, så varje beslut han är med om i de här frågorna kommer att påverka hans plånbok på äldre dagar.

Sen tror jag iofs att Lena (och klottraren) avsåg en annan sida av saken också, men det avstår jag från att ta upp här.

Bolivar sa...

Anna, så du föreslår...? Bor Fredrik Reinfeldt och Lars Leijonborg i hyresrätter? Tveksamt. Har de inga lån kvar på sina hus? Det vore nästan dumt att inte belåna sina fastigheter med dagens ränteläge, och dumma tror jag inte att de är. Skärp dig. Ingen förväntar sig att vår stadsminister ska bo i ett radhus i Vällingby även om Sverige var mycket trevligare när han gjorde det.

Anna sa...

Bolivar: Jag tror knappast att Reinfeldt har huslån i den klassen. Och Göran har ju både Harpsund och Sagerska palatset i princip gratis (som tidigare statsminister har man inga större problem att fixa en ny gård). Och en jämförelse med valfri VD eller professor faller på att de bland annat inte är folkvalda. Hur konstigt det än låter så har Göran valts för att vara med om beslut för hela landet i vissa frågor (nej, jag är inte public-choicare).

"If you're not governing for the people then you can't buy the people"

_Jokern (Jack Nicholson) travesterar Lincoln i "Batman"

Goesta sa...

Den där hyresminskningen är väl sådär lagom kul, men det är för mig svårt att bli upprörd över att Göran Persson tjänar bra. Oavsett hur man tycker han sköter det så är det ju ett rätt tufft jobb han har. Jag ser inget problem i det vare sig det är en socialdemokrat eller en moderat som är statsminister.


Du skrev också:
"Som någon sa: vem kan längre lita på at Göran P talar utifrån en övertygelse om vad som funkar för landet, och inte vad som är lämpligt för hans privatekonomi när han lämnat Stockholm, när han t ex diskuterra ränta, fastighetsskatt eller plusjobb?"

När kan man någonsin lita på det mer eller mindre? Jag tror Göran vet att han klarar sig väldigt bra och inte behöver styra Sverige med sin privatekonomi i fokus.

Detta om fotboll?

/Goesta