tisdag, april 25, 2006

Smäll på'na bara, hon är ju demonstrant

Jag saknar ord för hur genomvidrigt bisarrt det här är. En snubbe från rikspolisstyrelsen säger alltså utan att blinka öppet till Zaida Catalán att hon förtjänade spö eftersom hon gick i en demonstration.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Nej jag tycker inte att nån snut ska smälla på Zaida. Men jag tycker inte heller att Zaida ska vara så förbaskat stenkastarvänlig. Om ordvitsen ursäktas så ska hon sluta upp med att kasta sten i glashus.

Under kravallerna i Gbg gav jag mig in i en hopplös diskussion med en stenkastande maskerad tysk. Undrade lite försynt varför han förstörde vår stad. Samtidigt gick Zaida förbi, jag bad henne förklara för tysken att det gick att demonstrera utan att kasta sten.. Hon log åt oss och gick asgarvande därifrån...

Jaja, det kan bero på mig, visst. Men jag tror inte det, dagen efter satt hon på ett seminarium och försvarade ungdomarna "som ingen lyssnade på".

Anonym sa...

Eh. Zaida stannde inte på din begäran & är därför stenkastarvänlig? Lysande logik.

P.B sa...

Det var inte så trevligt gjort utav Zaida anonym, men det är knappast någonting som man kan dra någon slags slutsats ifrån, jag vet själv med mig att jag har varit taskig flera gångar när jag inte haft berättigat skäl.
Du kan gå in på hennes blogg och be om en ursäkt.
Puss och kram / Per

eff sa...

Jag tycker ändå att "politiker förtjänar att bli slagna" är en lite falsk rubrik. Han sade ju faktiskt att alla demonstranter förtjänade att bli slagna, inte bara politiker.

I övrigt så, ja, vad säger man. Idiot.

(Sedan är det väl ungefär lika intelligent att demonstrera mot USA genom att slå sönder glasrutor och kasta sten på polisen i Göteborg. Den logiken existerar heller inte, tyvärr, oavsett hur mycket man vill att den ska göra det.)

Zaida sa...

Det är kul att se att reaktionerna på rikspolisstyrelsens mans agerande inte är sena att komma! Det har alldeles för länge varit tyst om många ledande polisers skrämmande syn på sin rätt att använda övervåld för att få stilla sina egna uppjagade nerver.

Och vad gäller det här med stenkastarvänligheten (när kommer nu detta ord in i SAOL!? ;)) så kan jag säga att det är eazypeazy. Alla ni som hackar tänder hemma för att en riksdagskandidat tänker äntra riksdagen med en gatusten i handen kan vara lugna. Jag behöver faktiskt inte sten för att kunna uttrycka mina åsikter. Jag vill bara inte att någon tar ifrån mig rätten att göra det, om det så ska vara i en demonstration.

Janne sa...

Det polisen sa verkade vara "off the record" och är inte alls bisarrt, utan bara vad man kan förvänta sig av enskilda människor. På samma sätt som stenkastande demonstranter uppvisar mental genomklappning och bristande personligt ansvar så måste ju poliser göra det då och då. Vad ni hittat är ett exempel på det och oerhört ointressant.

Anonym sa...

Janne,

allvarligt, kompis. Du ser ingen som helst problematik att de som är tilltänkt att ratta lagens långa arm personligen inte har några problem med att en polis i varje knut vevar till med batongen rejält & godtyckligt?

Gör om & gör rätt.

Janne sa...

Men snälla Krohnman, nu tar du väl i? "varje knut vevar till med batongen rejält & godtyckligt? " är det väl inte tal om någonstans? Det är ett lösryckt citat yttrat av en enskild polis "off the record". Gör om och gör rätt min vän.