lördag, april 22, 2006

Journalistik var det va?

Jag är förstås galet sen på bollen, men om någon möjligen inte sett det än är det här vanvettigt roligt. Svenskan har alltså baserat en artikel på uppgifter från The Onion! Komplett med citat från påhittade figurer.

Apropå, ja, eh, journalistik och sånt medverkar jag förresten i Publicistklubbens årsbok som kom i går. Tyvärr står det fel på deras hemsida, jag kommer alltså inte delta i debatten på måndag kväll eftersom jag då i stället kommer stå på Sveriges vackraste arena och skrika okvädingsord om västsverige. Å, vilken lycka!!

8 kommentarer:

Martin Ullander sa...

Detta gör det hela ännu roligare...

http://www.svd.se/dynamiskt/kultur/did_12438201.asp

Niklas sa...

Nej, SvD baserade inte storyn på The Onion, utan bara den pikanta detaljen om ryttarlaget. Nyhetsstoryn i sig är ju sann. Och det var väl bara en påhittad person från The Onion som förekom i texten? Som du läser och för vidare felaktiga uppgifter, Isobel, är du knappast bättre än den inkompetenta SvD-vikarien.

Isobel sa...

Eftersom själva kärnan i SVD-artikeln är att inte bara ett utan flera idrottslag på Duke hotas av sexskandaler, varav alltså den ena skandalen är påhittad av The Onion, tycks det mig rimligt att säga att de baserat artikeln på the Onion. En anonym student och en namngiven professor uttalar sig i svd-artikeln, tagna från the Onion-texten (om det nu är pluralformen i "påhittade figurer" du reagerar mot). Jag har mycket svårt att förstå vari min inkompetens skulle bestå i vidarebefordringen av den här nyheten.

Niklas sa...

OK, OK, jag möter dig halvvägs. Jag är tydligen också halvkass på att läsa innantill.

mac sa...

Märklig definition av lycka: ”att skrika okvädingsord om västsverige”.

Själv kommer stå där och jag sjunga ”vi som är från Göteborg åker aldrig hem med sorg”

Heja Blåvitt! Lycka.

Mark E smith/The fall sa...

Sjung upp dig nu på:
http://www.difbutiken.se/jk/djuuukebox/djukebox.php?clip_id=14

Anonym sa...

Ska ni stå och gapa på varann? dif och IFK går väl i samma ledband numera? Samarbetsavtal och sedvanligt hyllande av Stefan R från de tillresta sillstryparna tyder ju på ett visst närmande er emellan...

rowan sa...

Patetiskt att skrika okvädningsord. Visar att man inte är sportintresserad.