onsdag, april 26, 2006

En latte och ett ligg

Ni får förlåta mig om jag snöat in, men just nu ser jag bara nymoralister vart jag ser. Som här. Jag menar, vad har den där relationstanten för grund för det hon säger? Hon tycker att det är hemskt att en stor majoritet av stockholmarna kan tänka sig sex på första dejten för att: "Det är inte så man bygger upp en relation på sikt" Nähä. Men det kanske inte är vad man är ute efter heller. Själv gillar jag annars rubriken. En latte och ett ligg, tack.

13 kommentarer:

http://sharpnails.blogspot.com sa...

Och vad säger egentligen att sex på första dejten inte kan leda till en hållbar relation? Om jag blir diskvalificerad som potentiell flickvän av någon bara för att vi har haft sex första kvällen är den personen ändå ingenting för mig.

Anonym sa...

snö var ordet

Coin-operated boy sa...

Hehe, Eva Rusz har jag mejlbråkat med någon gång. Fast i det här fallet ... äh, jag vet inte. Det är en svår fråga. Visst kan förhållanden där man haft sex första dejten hålla, visst kan det vara så att det inte är förhållande man är ute efter. Men samtidigt tror jag att många ONS och tillfälliga förhållanden gör en person smått blasé, och man ger inte längre personer tid att komma nära.

eff sa...

En logisk följdfråga, eller åtminstone mer specifik fråga, kunde ju vara vad målet med dejtandet är. Då får man genast täckning för hur många som kan tänka sig sex på första dejten i själva verket är ute efter bara "en latte och ett ligg" eller något mer. Kanske ställdes den frågan och det är det Rusz snackar om. Eller inte.

Alltså, rent krasst statistiskt är ju kvällstidningarna svindåliga på att konstruera vettiga frågor. Det roligaste var undersökningen nyligen där man var tvungen att svara på frågor om favoritställning, även om man fyllt i rutan att man inte hade sex alls. Hej logik!

Patrick sa...

Ett annat favoritexempel på en fråga där svarsknapparna sidsteppar ganska många, och till och med missar själva frågan om man ser efter. Ställd på webben (minns inte om det var Expressen eller Aftonbladet) efter en av Anja Pärsons segrar 2004:

Kommer Anja Pärson att kunna bli större än Ingemar Stenmark?

JA - hon har redan åkt förbi honom.

NEJ - Ingemar är och förblir den störste.

:-)

Lisa sa...

Ska man alltså kasta bort en månad på någon som till syvende och sist visar sig vara rutten i bingen? Åh, förlåt jag menar: som man inte är fysiskt kompatibel med.

eff sa...

Lisa, nej, minst två-tre. Och man ska vara spik nykter hela tiden.

It's the law.

Olivia sa...

Well, Eff, det finns ingen lag på det här området.
Jag har inlett flerårsförhållanden med att knulla första kvällen, jag har umgåtts som vänner i över ett år innan det bar till för att sedan konstatera att det nog var bäst att fortsätta vara vänner trots allt.
Ibland vet man exakt varför man går i säng med någon. Och ibland kan man inte förklara för sig själv varför. Ibland är en stark attraktion det som gör att man känner att man måste leva sitt liv tillsammans med en människa. Ibland är samma attraktion något som bara komplicerar och rör till det.
Jag förbehåller mig rätten att låta det vara så utan att definieras som lösaktig.

olivia sa...

Sorry Eff. Insåg nu att du var ironisk. Glöm allt jag sa.

Jack sa...

Nä fy. Du har fel Isobel. Latte är helt kasst på första dejten.

Anonym sa...

Har aldrig träffat på en tjej som gått med på sex efter en första fikan, finns det sådana?
Man skulle önska att man någonsin fick dejta en sådan openminde tjej.
Däremot först dejten med drink/galsvin/öl då kan man få med dom hem.....sorgligt men sant för det är ju bättre sex när man är spiknykter, det tycker vi killar också.
Och så håller vi på Djurgården som alltid ikväll.....
0-2
E/

eff sa...

Olivia, eh, jo, ironi som sagt.

Anonym sa...

Jisses gammal post men googlade och hamnade här. Måste säga att det är med blandade känslor som jag igår hade sex med partnerns ifråga, efter bara ha känt denne i ett par timmar, när målet i början var att bygga upp något innan sex kunde komma på tal.

Till Anonym här på slutet: Det finns söta flickor som gillar sex på första dejten. Även om dem inte är alltför många, det gäller att sålla agnarna från vetet eller vad fan det heter.