onsdag, maj 03, 2006

Stig Larsson har alltid rätt

Sist på bollen som alltid, men jag måste ändå uppmana er att gå ut och köpa senaste numret av tidningen Bon. Visserligen har redan Aftonbladet kultur skrivit av den (utan att berätta vem skribenten är, vilket väl ändå måste ses som rätt konstigt och mer än en aning osympatiskt?) men läs hellre hela Caroline Ringskog Ferrada-Nolis artikel.

Självklart kan jag inte låta bli att se mig själv som trendsetter i mitt envetna tjatande om vilka i kultursverige som egentligen är hetast, men Caroline för frågorna vidare genom att bland annat knyta an till Stig Larssons gamla påstående om att endast snygga författare är värda att läsa. Det är också roligt att höra de utpekat tjusiga författarna (Daniel Sjölin, Sigge Eklund, Mirja Unge m fl) förhålla sig till objektifieringen. Alla är inte helt bekväma med den, fastän de förstås rimligen allihop måste vara medvetna om sina smashing looks.

Ps. Förresten kan man på Aftonbladet kolla på Stig Larsson hos Virren (det är den tjuvtitten som inleds med FCZ-Tore) där han slår fast att han alltid har rätt. Man kan inte inte älska den mannen.

Hos Malte och hos Eva Ström har det skrivits mer om detta. Tur att jag medgav redan i inledningmeningen att jag läst den där texten sist av alla. På det förra stället är det glädjande att Maltes läsare numera verkar ha skalat av sig sin värsta avsky inför estetiska bedömningar. På det senare stället upptäckte jag förresten nyligen också att Eva Ström är Karins Ströms mamma och Caroline R F-N:s moster. Alla människor i medievärlden utom jag är släkt med varann.

6 kommentarer:

Jonas Bergroth sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Viva La Resistance! sa...

Stig Larsson och jag dricker öl på samma ställe. Känns rätt det oxå ;)

Anonym sa...

"Jag har läst Kafka och jag har gjort det med kläderna på."

-underbart dubbeltydig sats av Skpnepoeten Magnus Ödmark. Kafka är altså en författare som brukar läsas näck? Eller menar han...?

Anonym sa...

den där texten är så jävla hafsig

Anonym sa...

Vilken?

aftonbladets eller detta inlägg?

Anonym sa...

Jag har inte en enda mediesläkting, inte ens på långt håll, inte ens ingifta, inte ens gamla grannar eller klasskompisar. Men så räknas jag kanske inte heller till medievärlden. Och så tvingades jag också till pinsam tystnad när en fd dagstidningskollega häromdagen frågade "Vilka andra i svängen umgås du med då? ...förutom Puff".