tisdag, maj 09, 2006

Alla kan ha fel*


"För mig framstår Fredrik Stenman, Djurgårdens vänsterback, som sinnebilden av en allsvensk fotbollsspelare. Med sitt långa blonda hår, sin energi och sin dumhet liknar han en australisk surfare. Jag tror att han blir av med bollen ungefär 75 procent av alla gånger han har den. Det måste vara svårt att vara Stenman: han inser säkert att han är en skam för fotbollen. Men han kan inte göra något åt det, förutom att lägga skorna på hyllan."

Simon Kuper i Offside nr 3/2004.

*Eller alla kan utvecklas. Jag minns ärligt talat inte heller Stenman som så särskilt lysande våren 2004. I själva verket dröjde det mer än ett år innan jag insåg att han kanske var bra över huvud taget och inte bara spelade med stort hjärta. När han var centimetrar från att få dit den bakom Buffon på Delle Alpi efter mindre än en minut utgick man ännu ifrån att det var en ren slump.

Den magnifika sågningen förtjänar ändå att uppmärksammas en dag som denna när den där blonde dumme surfaren bara är en icke helt optimal Edman-återhämtning från startelvan i VM.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Allt jag kan säga: läs Rådström, mycket noggrannare.

Caravaggio sa...

Jag fick intrycket av att han var en stöddig jävel som trodde han var mycket bättre än han egentligen var bara för att han spelade i DIF. Jag minns inte riktigt varför längre, kan det vara de uppsträckta långfingret/-rarna mot Partizan? Hur som haver verkade det ju som en lugn och harmonisk kille under Fotbollskvällsreportage i Leverkusen. Hur ligger det egentligen till?

Summa summarum så tror jag han klarar sig om han blir tvungen att ersätta Edman nån match.

Anonym sa...

hej isobel, med tanke på att daniel andersson fortfarande platsar så är en landslagsplats knappast ett tecken på kvalite.

Anonym sa...

Det är uppenbart att Stenman utvecklats mer under sina fyra månader i Leverkusen än han gjorde under 2½ år i DIF. Låt oss ändå hoppas att Edman tillfrisknar illa kvickt så att vi slipper Stenmans optimistiska men ogenomtänkta tjurrusningar längs vänsterkanten (nu är nog Stenman tredjealternativet, men ändå).

Förresten, Hysén måste bittert ångra att han stannade i DIF. Det måste vara surt att regridera och harva i ett allsvenskt mittenlag när man kunde bli proffs i januari och ändå komma med i VM-truppen.