måndag, maj 15, 2006

I kväll pratar vi Danielsson

I kväll ska jag och Virren och Leo snacka om vad Lars Danielsson egentligen gjorde på annandagen 2004 och varför ingen journalist skriver det rakt ut i tidningen, fastän alla tror sig veta. 10.30 på TV8.

9 kommentarer:

Anonym sa...

för oss som inte har tv8: vad?

Anonym sa...

Okay, men anta att Danielssons förhållande till Eduards är det att han (och andra i regeringskresten?) hjälper fram henne i karriären, att de är goda vänner men inte mer än så. Det räcker för att förklara (inte urskulda) att de går på krogen en del. Och angående att LD och HE flugit mycket med statsplanet så är väl den enklaste förklaringen dels att de jobbar med EU-frågor, dels att Persson uppenbart vill skydda dem från journalister. Den tolkningen är fullt möjlig och då handlar det inte om kuttrasju, däremot om en situation som solklart skulle få korridorsnacket att köra igång på UD.

För att låna Redaktörns bedömning häromdan: i det ögonblick någon större tidning får in solida bevis på att Danielsson var hos Helen Eduards på¨annandagen så kommer de att publicera, men än så länge är stalltipset att ingen har några sådana bevis.

Anonym sa...

Liksom

Anonym sa...

.........Fattar inte sensationen. Skulle detta vara en superskandal?

Anonym sa...

Ja, jag kan hålla med om att Danielsson kanske borde befinna sig i riksdagshuset, men nu var han inte det och hans privatliv är väl just det, hans privatliv och det bordemna respektera. Och om han använt helikoptern eller palnet väldigt mkt har väl inget med saken att göra överhuvudtaget?

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Skandelen handlar förstås inte om Lars Danielssons eventuella otrohet. Den har ingen något att göra med utom han och hans (numera f d) fru och då, möjligen Helen Eduards.

Vad det handlar om är att han uppenbarligen ljugit om var han var på annandagen. Och detta inför Sveriges högsta granskande organ, KU, JK, Katastrofkommissionen. Det vore hur lätt som helst för honom att slippa drevet, att antingen erkänna, nej jag var inte på jobbet, men jag vill inte säga var jag var, eller att visa upp inpasseringsbevisen från Rosenbad som regeringen valt att hemligstämpla.

Sedan är det iofs lika misstänkt att de två har representerat dyrt ihop, bara de två, så pass mycket, åkt på så många resor, ofta också bara de två, med regeringsplanet, på skattebetalarnas bekostnad. Inte sällan till resmål som jag upplever som rätt turistiga. Inte för att jag vet om de verkligen semestrade eller jobbade, men det ser illa ut. Och det är faktiskt en sak för allmänheten om Perssons närmaste man tycker att skattebetalarna ska stå för hans kärlekssemestrar. Det hade varit exakt samma sak om han åkt med sin fru.

Anonym sa...

Hörde ekot i morse om att det sprids falska rykten på internet. Är denna blogg källan till detta, eller bara en i mängden?

Anonym sa...

Eduards kommer att dementera ryktena i Ekot idag 18 och därmed är saken overground. Tror fp:s Johan Ingerö [http://rightonline.blogspot.com) var först med att blogga om det men ryktena fanns där innan dess.

Anonym sa...

ska vara "idag den 18" (det här scriptet ger ju inget datum för kommentarerna).