torsdag, februari 19, 2009

yo (excuse me miss)

Men WTF, girl? Det är sånt här som gör att man misströstar på mänskligheten. Det påminner mig om en kompis kompis som hade en kille som spöade henne för en massa år sen och som vid ett tillfälle blev tillsopad med en stekpanna. Hennes reaktion: "Men det var ju bara en teflonpanna." Jo, hade det varit gjutjärn hade du förstås lämnat honom. Om du inte dött först, alltså.

9 kommentarer:

Leo sa...

Det är så sorgligt att se sånt här. Har en bekant jag med vars pojkvän behandlat henne som skit under en längre tid.

Nyligen påträffade hon honom "in action" med en annan kvinna, varpå han till sitt försvar påstod att "de bara pratade" när han försökt jaga tag på henne springandes med ett fuktigt täcke kring midjan.

Man blir mållös, vet inte vad man ska ta till för ord för att få personen att faktiskt ändra uppfattning. "Men jag älskar ju honom..."

Malinka sa...

En klassiker tyvärr. Och visar att det här inte var första gången som han slog henne – vilket iofs graden av misshandel också är ett tecken på; första slaget kräver generellt inte sjukhusvistelse.

Jag tänker alltid på Paula i The Woman who Walked into Doors av Roddy Doyle. Den ska man läsa, tycker jag.

Leo sa...

Eller varför inte Suzanne Vegas Luka?

Jack sa...

Tmz.com släppte alldeles nyss en bild på Rihannas misshandlade ansikte (dagens snackis på Twitter). Verkligen obegripligt att hon kan gå tillbaka honom...

Thomas sa...

Tidigare var det ju Amy Winehouse som fick spö i ansiktet och så - att hon kunde fastna för en sådan idiot som Blake Fielder-Civil, numera finkad, ter sig som ett obegripligt mysterium om man lyssnat igenom debuten [i]Frank[/i] med dess klarynmta och öppna sånger om att ta sig ur negativa bindningar, självförakt etc och att inte låta sig styras av dejtingscenesn krav. Dessutom sjunger hon mycket bättre än Rihanna.

Leo sa...

Sjunger Rihanna?

Johan Ingerö sa...

Satt nämndeman för några år sedan i ett mål som gällde just en misshandel med teflonstekpanna. Vi ägnade rätt mycket tid åt att diskutera huruvida misshandeln var grov eller inte - eftersom pannan inte var gjord av gjutjärn. Det landade i att en oenig tingsrätt dömde för misshandel av normalgraden.

oi sa...

Precis, det är ett vanligt mönster. Kom att tänka på det här: http://booty-perkulator.blogspot.com/2006/05/kvinnomisshandlarguiden.html

Yossarian sa...

Ja, här hjälper nog inte en kurs i "feministiskt självförsvar"...