torsdag, februari 19, 2009

It takes one to know one

Begår åklagaren alltså upphovsrättsintrång för att försöka bevisa, ja inte upphovsrättsintrång men väl en skeptisk inställning till upphovsrättsindustrin. Vad det nu skulle spela för roll rent rättsligt. Det är ett hemskt bra exempel på att om TPB nu anses olagligt så måste nästan hela internet också vara det.

3 kommentarer:

Johan sa...

För att inte tala om Youtube. Att många av deras klipp från Fox News, MTV och diverse långfilmer lagts in utan copyrigt är en sak. men dessutom: varenda Svenne Banan som lägger upp en video av sig själv och sina kompisar sjungandes "Yellow Submarine" eller "Born To be Wild" begår ju tekniskt sett upphovsrättsbrott, de sprider en ny version av låten i ett massmedium. Hade det varit på en skiva med hyfsad spridining hade deras skivbolag troligen försökt greja det med Paul McCartney etc före utgivning, men på nätet har dessa rättighetshavare för länge sen gett upp. Det är omöjligt att idag insistera på att den som gör en version av en låt och lägger upp den online måste ha tillstånd

(däremot försöker ju fortfarande t ex Disney att hävda en upphovsrätt för *film* med den skärpan, men det är väl en förlorad strid)

Anonym sa...

Ärligt talat! Att ge sitt företag namnet "The pirate Bay", vad ger det för signaler. Jag tycker bara det verkar vara en urbota dumt sätt att säga att stöld är helt ok. Andra människor som livnär sig på vad andra skapat, usch, vidrigt!

Johan Ahlin sa...

Din egen förläggare, vad tycker de?