tisdag, februari 03, 2009

Keep blogging like it's 2005

I dag har tre personer sökt sig hit för att hitta information om "snygga mediemän". En har sökt efter "Johannes Forssberg". Om sökningarna hör ihop så har den sökande rätt bra koll. Jag kanske annars borde göra en lista. Sweet Johannes skulle självklart vara med. (I går sökte någon på "Andreas Malm + porr". Något dylikt har jag dock, till skillnad från heta mediekillar, såvitt jag vet aldrig skrivit om.)

6 kommentarer:

Clemenz sa...

Jag undrar varför en svuren motståndare till FRA som du har funktioner på din blogg som visar vad folk har sökt på. Jag undrar överhuvudtaget över alla bloggare som är så kåta på att hålla koll på statistiken rörande sina bloggar, och som kör någon slags övervakning av sina läsare med de räknare som finns. Själv har jag inget sånt på min blogg, eftersom jag faktiskt uppskattar tanken på att vi inte känner till andras och varandras läsvanor, utan skapar ett samtal utifrån det folk säger istället. Eller låter bli att säga.

hjalmar den onde sa...

Andreas Malm + porr?!
Jag sökte bara på Isobel Hadley-Kamptz. Gud så okreativ jag känner mig nu...

Isobel sa...

I FRA-debatten var det ju rätt många av oss som försökte göra just distinktionen mellan sådan information som man lämnar ifrån sig frivilligt och sådan där man inte har något val. Att gå in på min blogg är ett fritt val. Det är inte direkt jämförbart med att staten tankar in alla människors digitala beteenden.

Göran sa...

Du som är del av den gruppen: vet du var hemliga morsan har tagit vägen?

Kalle P sa...

Clemenz,

med risk för att bli alltför filosofisk: Visst, vi lever i en värld där alla beteenden loggas, registreras och data minas i minsta detalj.

Men för att motverka att detta inte urartar - att dessa teknologier helt kontrolleras av FRA/NSA eller Google/Wal-Mart/whatever - måste vi själva ta kontroll över denna verklighet.

Som Deleuze skrev om kontrollsamhällena: "There is no need to fear or hope, but only to look for new weapons."

Kathy sa...

Andreas Malm skrev ju en artikel i Bang för några år sen om porr ur ett marxistiskt perspektiv, så det var väl inte en jättekonstig googling om man mindes den artikeln...