onsdag, januari 03, 2007

Efterlysning

En av mina läsare undrar var man kan köpa matzemjöl i Stockholm. Det gör jag också. Hjälp oss snälla!

4 kommentarer:

Lisa sa...

Som hedersjudinna, bar mitzvah-kock och kosherexpert kan jag meddela att du enklast gör ditt matzo meal genom att köra matzo crackers i matberedaren till fint pulver. Funkar även med Mjälloms knäcke (på vete) eller water crackers. Kan du dessutom hyra in en rabbi som välsignar hela processen är det ett plus. Kolla dock att inte mjölk ingår i kexen du mal om du ska använda det till kött. Eller jäst om du är superpetig med kosherlagar. Ägg är däremot parveh (eller hur det nu transkriberas på svenska). Shalom!

Anonym sa...

Kanske http://www.kosherian.se har det du söker.

Jessica sa...

ska en rabbin välsigna maten för att det ska vara riktigt kosher?

Översättarhelena sa...

Kosherian har matzemjöl, men troligen bara inför pesach.