Som hedersjudinna, bar mitzvah-kock och kosherexpert kan jag meddela att du enklast gör ditt matzo meal genom att köra matzo crackers i matberedaren till fint pulver. Funkar även med Mjälloms knäcke (på vete) eller water crackers. Kan du dessutom hyra in en rabbi som välsignar hela processen är det ett plus. Kolla dock att inte mjölk ingår i kexen du mal om du ska använda det till kött. Eller jäst om du är superpetig med kosherlagar. Ägg är däremot parveh (eller hur det nu transkriberas på svenska). Shalom!
Jag är författare och frilansskribent och just nu kommunikationsansvarig på Digitaliseringskommissionen. Skriver en kolumn för Dalarnas Tidningar. Skriver ibland om mat på taffel.se. Min senaste bok, Frihet och fruktan - tankar om liberalism, kom ut hösten 2011.
4 kommentarer:
Som hedersjudinna, bar mitzvah-kock och kosherexpert kan jag meddela att du enklast gör ditt matzo meal genom att köra matzo crackers i matberedaren till fint pulver. Funkar även med Mjälloms knäcke (på vete) eller water crackers. Kan du dessutom hyra in en rabbi som välsignar hela processen är det ett plus. Kolla dock att inte mjölk ingår i kexen du mal om du ska använda det till kött. Eller jäst om du är superpetig med kosherlagar. Ägg är däremot parveh (eller hur det nu transkriberas på svenska). Shalom!
Kanske http://www.kosherian.se har det du söker.
ska en rabbin välsigna maten för att det ska vara riktigt kosher?
Kosherian har matzemjöl, men troligen bara inför pesach.
Skicka en kommentar