måndag, januari 15, 2007

Briljant löp

Gårdagens Aftonbladet-löp var förresten underbart i sin genre:

Idol-Markus ger medelålders svenska kvinnor bättre sex:
"Det är grymt, jag får gåshud"


Det är citatet, eller nedryckaren som det heter för vissa tidningsnördar, som gör det till konst. Om det är Idol-Markus eller okänd medelålders kvinna som sagt det är dock oklart.

Samma andas barn:
Pigge vill hjälpa kvinnor bli gravida

Han vill hjälpa svenska kvinnor till orgasm

Deras globala orgasm ska utlösa fred

6 kommentarer:

Anonym sa...

fin text av dig i svensk bokhandel.

//ned

Anna sa...

Härligt att se din konstsyn. Något är sjukt bra, det är lika med konst.

Det är så man vill att det ska vara med konst. Tyvärr är det inte så. Utan konst är vad konstvärlden utser som konst, det vill säga inte ett löp om det inte är utsett eller åtminstone presenterat inom en konstkontext... åh guuuud vad trist det blev nu.

Anders sa...

Ser inte Idol-Markus jäkligt trött och oinspirerande ut på alla bilder? Att kvinnor tänker på sex när de ser honom verkar helt galet ;)

lilla J sa...

hahaha

Jesper sa...

"HARALD TREUTIGER OBOTLIGT SJUK under Let's Dance" (Expr igår) var också ganska bra. Om han är obotligt sjuk är han väl inte bara det under Let's Dance?

Både Expr och AB hade dessutom ordet RÖSTKAOS på löpsedlarna igår. Finns det ett dataprogram som översätter en viss situation till ett visst, specifikt löpsedelsord? Jag antar att situationen i det här fallet också skulle ha kunnat kallas SKANDALRÖSTNING. Fast det hade blivit många fler bokstäver.

Lagers tabberas sa...

Det allra mest komiska löpet och kanske mest säljande är i alla fall AB från 70-talet: "Mord idag på Östermalm
Greve sköt neger med jaktgevär".
Eller varför inte Expressens.
Får vi någon gång någonsin något som liknar Sigge Ågrens löp efter Christiaan Barnads hjärtbyte i Sydafrikas apartheid där en svarts hjärta hjälpte en vit hjärtsjuk man:
”SVART HJÄRTA
LIKA RÖTT
SOM VITT”
”Ja det får vi, sa Bo Strömstedt när jag intervjuade honom för något år sedan. Men inte förrän löpsedelmakarna sätter sig ner och läser poesi.
"Sigge Ågren var nämligen övad i de klassiska epigrammen".
Tyvärr finns det inga sådana löpsedelsmakare idag vilket framgör med all önskvärd tydlighet om man läser Hakelius i en AB-artikel från den 18 dec 2005 se så många exempel på dåraktig och språkligt förkastlig plumphet.