måndag, januari 22, 2007

Mer läsning

Och läs Anders Mildner om moralfiltren från väster. Minns Blekinge Tekniska Högskola som blockerade porr från studenternas hemmabredband och biblioteket i Broby som stoppar folk från att använda Qruiser.

3 kommentarer:

the blogger himself sa...

Men...? Skall man verkligen använda biblioteksdatorer till att cruisa, oavsett sexuell läggning?

Linnea sa...

Ja, det finns en sådan bisarr inställning till vad som ska censureras i USA. När jag var där 1999 såg jag filmatiseringen av Shakespeares "Much ado about nothing" (Mycket väsen för ingenting) på TV. Den svenska mamman i familjen jag bodde hos var engelsklärare och innan hon gick till jobbet den kvällen uppmanade hon den 13-åriga dottern att se filmen med mig. När filmen började visade det sig att åldersgränsen var satt till 15 år! Amerikanska pappan förbjöd därför dottern att se filmen. Såvitt jag kommer ihåg, berodde 15-årsgränsen på glimtar av nakna badande människor i inledningen. Med tanke på allt annat vi såg på TV den sommaren var våld däremot inte barnförbjudet.

Dennis sa...

CleanFlicks fick lägga ner i somras efter det att filmbolagen klagat. De "tvättade bort" svordomar, sex- och nakenscener och våld ur filmerna. Det finns också dvd-spelare som hoppar över de delar man inte vill se.

Mer info här.