tisdag, januari 23, 2007

Vilken man!

Han är inte bara snygg som fan, han är rolig också! Okej, jag vet vad ni tänker, det är det där lilla bekymret att han är kommunist, men om jag får välja mellan en het och underhållande politisk motståndare och en trist osexig liberal vet jag ju vad jag föredrar.

Med tanke på det patetiska tillståndet i den svenska borgerligheten känns det dessutom alltmer som det är just det valet man står inför.

22 kommentarer:

Nima sa...

Fan vad sött. Bloggraggning på hög nivå!

Kanske kan du inöva lite inflytande över honom att inte alltid censurera politiska motståndare som kommer med "farlig" kunskap. Då skulle i alla fall han komma att betraktas som mer sympatisk i mina ögon.

Men, men.

Good Night and Good Luck

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Redaktörn sa...

Jag hoppas det är Ali du talar om, Isobel. Kim Jong Il är väl inte så läcker?

Larry sa...

Det måste vara USAs och/eller Israels fel att du tycker så. Ja, alltså om man skall använda Esbatis favoritobjekt (de enda faktiskt!) för att förklara varför något är fel i världen.

Fredrik sa...

anonym: det tricket använder ju de flesta debattörer då och då: man citerar sina töntigaste vedersakare och hoppas att ingen ska upptäcka (eller få veta) at det strömmat in litet smartare repliker också. Det har både Lenin, Per T Ohlsson, Margareta Winberg, G W Bush, Linda Skugge och Johan Norberg gjort.

Nim sa...

Rubriken borde ändras till "Vilken fegis". Varför har man ett kommentarsfält om man ständigt använder censurerar meningsmotståndare(eller "fascister" som vi benämns av hans mest fanatiska anhängare) ?

Men, men.

Snubben väcker känslor.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Isobel sa...

Som jag har sagt tidigare tar jag bort alla anonyma kommentarer.

Godtycklig kille sa...

Jaha, och hur djupt ska man behöva gräva för att hitta den informationen? Så där, nu är det nästan som om jag undertecknade med personnummer...

fredrik: "det tricket använder ju de flesta debattörer då och då: man citerar sina töntigaste vedersakare"

Skillanden är att Ali manipulerar med kommentarerna för att få det att se ut som om han inte får något vettigt motstånd alls, vilket är en stor skillnad mot att välja vad man uppmärksammar. Det är något som få bloggare kommer undan med utan att förlora allt stöd men Ali har någon slags stjärnstatus som gör att vänstern sluter upp bakom honom hur illa han än beter sig.

Johan Ahlin sa...

Snygg, säkert.
Rolig, jaa, som fan.

Men av tradition så är ju vänstern obunden religiöst, och förr i tiden om man hade nån åskådning så var man antingen jude eller ryskortodox i sin uppfattning, å vi vet ju alla vad både Israeler Ryssar och Serber anser om Muslimerna,jag tänker både på Palestina, Tjetjenien och Bosnien. Det är ju andra tider nu, men man måste ibland kolla lite bakåt i historien.

Men visst, som åsiktsmaskin och humorist är han skitkul Ali!

Thomas sa...

eh, vem är "man", Johan? Det finns visserligen en del personer md judiskrt ursprung i de ryska och östliga kommunistpartierna (därav den efterhängsna myten att det var judarna som drev på ryska revolutionen), men troende ortodoxa judar? Och i Sverige har det väl inte precis kryllat av ryskortodoxa poper (präster) och biblicistiska judar i vänstern?

Har förresten inget intryck av att Esbati river bort intelligenta kommentarer. Han låter ju långa resonerade och/eller högdragna inlägg från FMS- och objektivisthåll stå kvar i kommentartråden utan några problem. Sen har killen nog för mycket att göra för att var tionde minut gå in på bloggen och radera de senaste *verkligt* dräpande kommentrposterna...

Thomas sa...

rättar till: det *fanns* visserligen en del personer. Det är första hälften av 1900-talet som det stimmar runt en del personer med judiskt påbrå i t ex de ryska och polska socialdemokratiska partierna (Lenin gjorde ju anpråk på namnet "socialdemokratiska partiet" fram till runt 1918 när man började kalla sig kommunister istället)

Alexander sa...

Du har alltsa inga bekymmer med att svinet Ali Esbati stodjer en riktig massmordarideologi? Mkt sexigt eller hur?

Ma Ali Esbati brinna i helvetet.

Nim sa...

Tompa--> Du kanske inte fått det intrycket eftersom du aldrig opponerat dig mot honom. Och nej, jag är inte fascist.

Johan Ahlin sa...

Thomas; Kommunismen är sprungen ur en slags Marxistisk "anda" där de flesta anhängarna var fritänkande judar, jag lägger ingen vikt vid vilken religion de hade vid kommunismens födelse men man måste kika bakåt ibland för att se vad föregångarna i partiet stred och offrade liv för. Varför tror du att man avsade sig sin religiositet, vilken den än kunde vara?
Sen vill jag peppa Isobel att fortsätta skriva snärtiga inlägg om jämlikhet och feminism hos Sossarna, ett outtömligt och intressant ämne som hade blivit helt ointressant om Margot Wallström hade blivit partiledare. Hon var ju populärast av alla kandidaterna, både män och kvinnor.

Johan Ahlin sa...

Jag tillägger min sorgsenhet över ordvalet hos folk som inte kan sätta ord på sin ilska, tex Alexanders kommentarer här ovanför):

Thomas sa...

Johan: Tja, Karl Marx kom visserligen från en judisk familj men knappast *djupt troende* judar. Visst kan man säga att dt finns en slags eskatologisk dramtik i Marx bild av ävergången tll det kommunistiska samhället, men det har han i så fall gemensamt med många tänkare und 1800-talet. Och ifall vi atalr om de seanste 50-60 åren så¨är det knappast Marx vision av denna "ändens tid" som spelat nån praktisk politisk roll för kommunister/socialister i Europa. Snarare mera aktuella saker om hotet från kapprustningen och ekonomiska knivigheter.

Thomas sa...

Alexander: Vad sjutton vet du om det? Tja, jag har ju haft invändningar inte en gång utan flera gånger mot Alis analyser och t ex hans syn på valkampanjen (som han förstås själv var involverad i). Jag skrev t ex att han var för ivrig att försvara sossarna, och gav exampel. Ali raderade ingenting hos någon trots att högmögna MUF-are kom in och skrev evighetslånga drapor med analyser korpade från "Kommandöhöjderna" och "I morgon kapitalism". nöjd nu?

Thomas sa...

Ovanstående till Nim, men jag misstänker att Alexander också kunde behöva höra det, med den svartvita syn på andra debattörer han verkar hålla sig med.

Alexander sa...

Den som stodjer kommunismen stodjer per definition en massmordarideologi och ar en vidrig person som fortjanar att brinna i helvetet som jag sa innan.

Jag avskyr samtliga personer med vansterasikter.

Dåcktor Erik sa...

Ali Esbati har en vass penna och han är intelligent, inget tal om den saken. Han väcker känslor också.

Han påminner lite om en superdator med felaktig mjukvara installerad.

Nima sa...

Ok, Tomas. Fair enough. Men faktum kvarstår, han censurerar mig på tok för ofta.

Ett talande exempel:

Under Israel-Libanon kriget påtalade Ali Esbati, mycket riktigt, att Israel hade använt sig av klusterbomber. När jag sedan fann en artikel från Human Rights Watch där det påvisades att Hizbollah också hade använt dem, valde Ali Esbati att radera mitt inlägg, tre gånger om!

Detta bara ett av många exempel.

What the fuck is that all about.