onsdag, januari 10, 2007

Murder on the dancefloor

Blogger var i koma i gårkväll så jag lyckades inte lägga ut länken till min text om BBC-serien The Line of Beauty. Jag hoppas ni kollade ändå. Andra delen går i kväll, 21.00 på SVT1.

12 kommentarer:

Philip sa...

Fint skrivet Isobel! Fatta att jag missade första avsnittet, nu får jag beställa dvd:n i stället.

maria sa...

kanske är det min djupt gömda homofobi, som jag inte trodde fanns som trädde fram. I annat fall var det serien som var fel som inte fångade mitt intresse.

marcuse sa...

Nja, lite mycket bögsex för min smak. Du har f.ö. fel i att makt hos kvinnor skulle vara lika upphetsande för män som v.v. Varenda människa vet att det inte är så. Många kvinnor tyckte att Göran P hade viss sex appeal, rimligen bara beroende på dennes makt. Hur många män tycker att tex Maud Olofsson är sexig? Vad tror du? Och detsamma gäller givetvis även Thatcher, hur fabulous hon än var på många sätt. De få tories som faktiskt tände på henne lär ha varit av "gillar-smisk-av-nannyn"-typen.
Lästips: The Game av Neil Strauss.

Henrik sa...

Det finns val ingen samling manniskor i varlden som har en san hog koncentration av "gillar smisk av nannyn"-typer som brittiska tories?

Isobel sa...

Jag tror att man ska skilja mellan makt och verklig makt. Det senare, som i fallet att vara Storbritanniens premiärminister, är alltid sexigt. Det första, som i att vara Sveriges näringsminister är lite mer tvetydigt.

Robert sa...

"Det ska vara mycket sex, men inte bögsex"

-internt skämt i TV-kretsarna kring Jan Stenbeck på 90.talet. Det var inte TV3 som ledde gay lib i Sverige.

Philip sa...

Men Isobel, allvarligt talat, Tony Blair - hur mycket kan blotta titeln sexa upp honom?

Ami! sa...

Isobel jag önskar jag kunde skriva som dig! Line of beuty-texten var så fin och så i linje med känslan i serien vilket är ännu mer imponerande.*googlar desperat på "att skriva krönikor" efter besked om mitt första regelbudna krönikörsjobb*

Magnus sa...

Philip: Göran Persson då? Eller Sten Anbdersson? (också en mäktig man i Sverige för tio-tjugo år sedan)´Var ens Jean Sibelius sexig i sextioårsåldern?

marcuse sa...

Isobel>
Jag förstår att du vill tro att du har rätt, men jag har aldrig mött någon man som tycker Thatcher är/varit det minsta sexig (men många som, liksom jag, beundrar henne för annat och på andra sätt). Katarina den Stora hade många unga älskare, men vem av dem tände på henne? Klart som tusan att det var ett bra karriärdrag, dock. Ledsen, men solen börjar inte gå upp i väster bara för att man skriver det i en kröníka.

Robert>
Jag är inte mot bögsex i TV, men går inte igång på det själv. Tycke och smak.

Philip & Magnus>
Du lär finna betydligt fler kvinnor som finner Blair eller Göran P sexig än män som tyckte detsamma om Lady T. (Eller Gro Harlem B, eller Golda Meir, eller Antonia Ax:son J. Tex.) Även om utseende och fysisk trim förvisso blivit viktigare även för straighta män - och plånboken något mindre viktig - i takt med den ökade jämställdheten har ingen motsv hausse skett för mäktiga kvinnor. Attraktionsmarkörerna är och förblir olika för (heterosexuella) män och kvinnor.

Isobel sa...

Jag finner det mycket humoristiskt att saker och ting enligt Marcuse (förmodligen inte hans riktiga namn) inte blir sanna för att vissa skriver dem i artiklar, men att andra påståenden likaväl antas kunna bli det genom att präntas ner i bloggkommentarer. Man får anta att utfallet beror på vem som skriver och i vilken utsträckning det skrivna stämmer överrens med just M:s egna uppfattningar.

Att just du inte träffat någon som tyckt att Thatcher var åtråvärd torde knappast kunna ses som ett omutligt bevis på att ingen någonsin gjort det, eller menar du verkligen det? Det är så tröttsamt antiintellektuellt med människor som tar sina personliga känslor och erfarenheter som intäkt för generaliseringar om mänskligheten som helhet.

marcuse sa...

1. Om det vore som du påstår borde du i så fall kunna prestera ett par exempel ur verkligheten för att visa att mina erfarenheter är undantag snarare än regel.

2. Vad har du själv för stöd för din tes utöver ett uttalande av en skådis i en TV-film?