fredag, februari 17, 2006

Fördel av hemmaplan

Via Politruck hittar jag till det kanske allra bästa svaret på Mohammed-tecknings-eländet: En tävling för antisemitiska karikatyrer - öppen endast för judar!

"We’ll show the world we can do the best, sharpest, most offensive Jew hating cartoons ever published! No Iranian will beat us on our home turf!"

10 kommentarer:

D.D. sa...

Count me in, maideleh!

jimmyroq sa...

Det är ju lysande! Härligt att humor finns som motpol till religon. Som (i allafall på pappret, urgången men inte avdöpt) kristen, så ska jag genast sätta igång och göra Jesus-karikatyrer!

Anonym sa...

...........Ja, man kan ju fråga sig varför ryggradsreflexen på Muhammedteckningar i DANMARK genast blir en iransk efterlysning efter fler antijudiska teckningar (varav den muslimska världen redan är proppfull). Varför inte ironisera över sjundedagsadventister? Eller danska kyrkan...? Eller kort och gott, över danskar?

Jag har svårt att tycka responsen (judiska antimemitiska teckningar) är skitkul. Låter genialt i tre sekunder - men vill jag se dessa teckningar? Nope.

jimmyroq sa...

Jag vill inte heller se teckningarna såvida de inte är riktigt genomtänkta och roliga. Tyvärr lever vi i en alldeles för struntallvarlig värld. Och allt är religionens fel.

CV sa...

bra grepp. tänk om de fundamentalistiska muslimerna också kunde ha ett sådant förhållningsätt. då tar de ju död på de andras karikatyrer.
RS
kulturbloggen.com

Anonym sa...

...........Kan inte se något kul med antisemitism. Det jag längtar efter att se folk ironisera över är uppblåsthet, vidskepelse, maktmissbruk, pösighet, inbilskhet, fåniga pretentioner! De företeelserna hittar man tyvärr överallt och de bara tigger om att någon sticker hål på dem.Men ägna dyrbar humor åt att underblåsa fördomar?

Isobel Hadley-Kamptz sa...

För er som aldrig gick in på länken kan jag avslöja att det utlovas: "lucrative prizes for the winners, including of course the famous Matzo-bread baked with the blood of Christian children."

Anonym sa...

............Vilket är ett skämt endast för icke-antisemiter. Antisemiter tar det på allvar.

CV sa...

Adrian: ja den satiren vill jag också se.
Jag är också trött på driften med folkslag - men trots det var det här ett smart sätt att bemöta det på.
Men hellre slapp jag sådan satir över huvudtaget.
Däremot tycker jag fortfarande att muhammedbilderna var roliga, för i mina ögon drev de med en religionsstiftare, inte med ett folkslag.
Kanske jag missuppfattade dem...
Men för mig är drift med en profet inte alls samma sak som att driva med ett folk. Om teckningarna hade handlar om att driva med muslimer eller egentligen araber (eftersom muslimer inte är något folkslag, det finns svenska muslimer också) - då hade jag inte tyckt de var kul.
RS
kulturbloggen.com
RS
kulturbloggen.com

Anonym sa...

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.

-Dr Johnsson satte redan för tvåhundra år sedan fingret på det värkande sjuka i Danmark.