måndag, februari 13, 2006

En man för alla säsonger

Det är sällan man känner för att citera flera långa stycken ur ett blogginlägg. Det är förresten ovanligt att min mun kippar i komplett beundran inför texter över huvud taget. Men Martin Gelins senaste är faktiskt exakt så bra att jag inte kan låta bli:

"På min gata åker Park Slopes latte sippin liberals långfärdsskidor. Det är helt sant. Latten bärs med i termos (de sippar alltså direkt från termosen). De har långkalsingar och virkade mössor. De har fortfarande kvar sina Nader eller Kerry-skyltar i fönstret. Jag har aldrig sett något mer vinteridylliskt."

Och lite senare en betraktelse från Page Six-tidningen:

"Mest sinnessjukt är kanske modeuppslaget på Accompanied Library, ett extremt självmedvetet ”litterärt” sällskap i Skull & Bones-slipsar och Ralph Lauren-polos som gatecrashar National Arts Club i Gramercy Park, super ner sig på trendskumpa och fingrar på JD Salinger-förstautgåvor. Skribenten kallar dem ”en reaktion mot den andefattiga Paris Hilton-klubbscenen” och citerar klubbens grundare som vill ”etablera en plats för intellektuell diskurs utanför den akademiska världen.” Medlemmarna är diverse kulturadel, sommeliern på Alain Ducasse, Jonatham Ames och, eh, Damon Dash. Det är så Wes Anderson-kitschigt att jag inte vet om jag ska kräkas, ansöka om medlemskap eller konstatera att hela grejen förstås är ett skämt."

Finns det en officiell Martin Gelin-fanclub? Kanske kan jag bilda en. Vi kommer isåfall ha ett hemligt handslag och ett vapen. Och eventuellt offra blod, eller i alla fall Sangiovese, i intrikata riter till hans ära.

1 kommentar:

Anonym sa...

Varför inte börja med att ge honom ett laxermedel?
Du skriver bättre.