torsdag, februari 23, 2006

Å vilken härlig dag

Vad bryr jag mig om Del Horno borde ha fått rött kort eller inte. Hur intressant är egentligen en match på ett fullsatt Bernabeu? Champions schmampions. I jämförelse i alla fall. För vem vill ha Trezegoal när man kan ha en Tobias fucking Hysén som plötsligt och äntligen har lärt sig träffa målet?

Å, det här är fotboll mina vänner. Södertälje. Konstgräs. Minusgrader. Dryga tusen själar. Och redan så här tidigt ett spel som värmer de frusnaste supporterfötter.

Jag vill inte få för höga förhoppningar. Jag hatar egentligen när sportvästarna skriver upp oss. Förra året var perfekt. Även om jag ännu inte sett några påtagliga bevis på att Laularen verkligen lät sig väl smaka på sin skära skjorta. Det finns tillräckligt många lag som är överlägsna på försäsongen för att därefter halka hela vägen ner i superettan. Men ett vågar jag säga. Det ser inte illa ut. Davids strålade. Concha har lyckats bibehålla monsterformen från senhösten. Arneng orkar spela fotboll igen över huvud taget. Och Hysén träffar mål. Och som han träffar det. Ett eländigt baklängesmål mindre och detta hade varit den perfekta säsongsupptakten.

En härlig fotbollssommar ligger framför oss. Låt oss hoppas att den består av en lång räcka å så härliga dagar.

6 kommentarer:

Anders Rylander sa...

I år går ni bet...

...det är dags för bucklan att återvända hem efter den tio år långa diasporan. Pyttipannan är beställd.

Mariehamn sa...

Ja, bara Daniel Sjölund får spela, annars kan DIF dra åt helvete.

Anonym sa...

1000 pers? Herregud vilka medgångare ni är ;) bajen skrapade i alla fall ihop mer än 4000 och det var för tre veckor sedan det. Ja ni är för söta ni blåblåa.

/Redaktörn

Isobel sa...

eh, är inte medgångare folk som bara kommer när det går bra? Och vi vann ju. jag förstår inte det här. men man har väl andra kriterier på framgång på söder. typ att man åtminstone gjorde ett tjusigt självmål, eller nåt. det kan jag å andra sidan förstå. något måste ni väl trösta er med. jag hoppas du sparade den fina rödvita flaggan så du hade något att vifta med när ni blev utspelade.

odenplan.nu sa...

Ja medgångare var kanske fel epitet i sammanhanget...men tusen pers är oavsett vad inte särskilt imponerade. Men vafan...jag väljer att inte kommentera det vidare. ;)

Anonym sa...

Medgångare, klassisk definition: Går endast när följande saker sammanfaller: Brittsommar (minst 20 plus), hemmaplan (stadion i detta fall), laget ligger i toppen av tabellen... alltså visar gårdagens match i Beirut att Djurgårn består av extremt många medgångare om man inte pallar med att få ut mer än tusen supportrar. All ära till de som åkte men nog måste ni ställa er frågan varför Bajen kan ställa drygt 4 000 på samma läktare i snöoväder och minusgrader när inte ni kan ett par veckor senare?

All kärlek Iso men att du var dyrgårdare - ja det är svårt att smälta. Tyckte ju du hade smak ;)

Kram
Redaktörn