torsdag, februari 09, 2006

Detaljerna, detaljerna

Bra:
Det är det lilla man hittar den gudomliga inspirationen:

"Finansman hade knark i byxorna"

"Natachas bröst orsakade upplopp"

Dåligt:
Dagens antiklimax

För övrigt:
Jag räknar kallt med att namnet blir Folkpoker.

Och hur naken är han egentligen?

4 kommentarer:

eff sa...

Ja, det där med upplopp är sannerligen underhållande. Läste om det på corren.se och det verkar ju vara i paritet med att kalla en rotvälta för naturkatastrof.

Sedan undrar jag lite, på ett djupare plan, hur det hänger ihop. Det där med Peyre menar jag. Hon kommer dit som artist, inte i rollen som utvikningsflicka, får man rimligen anta. De som då protesterar mot bakgrund av att hon har vikit ut sig, ägnar de sig då inte åt placering av henne i en stereotyp människobild?

Jag menar att om en knogsläpande idiot till fundamentalist skulle se henne som utvikningsflicka när hon, säg, handlar potatis, och skäller ut henne efter noter, så skulle det ju vara åt helvete fel (vilket det ju är). Men nu när hon ska sjunga så tycker en del tjejer på Ljungstedska skolan att hon bara är där som utvikningsflicka, och då avbryts allt.

Jag får det inte att gå ihop riktigt. Är inte hela tanken att man ska se henne som något annat än bara en kropp? Är hon där som artist så ska hon ses som artist. Inte som någon som visat brösten i en tidning för ett tag sedan och som, på grund av att hon till råga på allt är skönhetsopererad, då är en dålig förebild.

Det övergår mitt förstånd. Men så är jag ju inte speciellt haj på det där med acceptabel feminism och hur det ska fungera.

(Hade de stoppat konserten av rent konstnärliga skäl så hade jag nog hållt med, eftersom jag inte riktigt vill koppla samman "Natacha vs Brinken featuring Zlim" med ordet musik.)

Louise sa...

Jag är nog mest fascinerad av hur en så känslig och intelligent person som du pallar att jobba på en tidning som tar till så moraliserande brösttoner mot den gamle polischefen. Dels med tanke på vad man själv åstadkommer varje dag i sin tidning, dels med tanke på att han mest ser ut som en snäll tomte på bilden.

Cez sa...

Hah, den där rubriken (om finansmannen med knark i byxorna) har roat mig med idag. Och jag hörde att även P3 tog upp den rubriken till diskussion. För, nog tusan spelar det väl ingen roll VART han hade knarket? Vore det bättre om han hade det i jackfickan? Skorna? Hatten?

Menmen, ibland går det väl lite väl fort även för rubrikskribenter :)

johngradycole sa...

Jag tycker att Natacha är söt. Hon bara: mina bröst blev lite stora. Jag kan ångra det lite.

Jag tycker att det ger ett vettigt intryck att säga så. Inte så där töntigt jag gör väl vad jag vill med min kropp eller för den delen operera er aldrig jag ångrar mig jättemycket.

Utan bara: Dom blev lite stora. Gott så.