onsdag, februari 01, 2006

Tungviktsklass!

Lyssna på debatten mellan Göran Persson och Fredrik Reinfeldt just nu i P1! Jag vet inte om det är radiomediet, men den här debatten är mellan två verkliga tungviktare.

5 kommentarer:

mac sa...

Heja Persson!

odenplan.nu sa...

Right...radio tar faktiskt fram det bästa hos dom som har något att säga. Termen less is more har sällan varit mer passande. Vem vill för övrigt ha Göran i widescreen?

Anonym sa...

Inget vidare, båda lät trötta o oinspirerade, även om GP försökte hetsa FR lite (dock ej övertygande). Möjligen pytte-plus överlag till GP, trots hans klena argument, eftersom han lyckades få FR på defensiven och hålla debatten "på egen planhalva" större delen av tiden. Tycker också att FR misslyckades med att lyfta fram arbetslöshetsfrågan ordentligt. Detta val borde vara öppet mål för borgarna - misslyckas de måste flera huvuden ryka (inte minst FR:s)./ m

Goesta sa...

Hörde inte programmet men det är kul att för en gångs skull höra om en bra (?) och intressant debatt. Standardåsikten är ju alltid att alla debatter var tråkiga och ointressanta.

Jag ser mycket fram emot valåret. Säga vad man vill om Persson men han brukar alltid vara jävligt slipad när det drar ihop sig.

/Goesta

Isobel sa...

Hmm, det blev faktiskt tråkigare eftersom. Men, och det tror jag att man har just mediet att tacka för, det var ändå en riktig debatt, där det blev pinsamt tydligt när man inte hade något att säga. Man kan inte dölja det bakom tricks med glasögonen eller landsfaderliga leenden. Som Reinfeldt och miljön och Persson och regeringsfrågan.

Sammanfattningsvis oavgjort, möjligen med liten övervikt Persson. Persson hade något vassare repliker, men stod å andra sidan och svajade betänkligt flera gånger utan att Reinfeldt klippte till. Persson framstod också som otrevligare, muttrade i mikrofonen samtidigt som Reinfeldt pratade osv. Men det är ju ingen nyhet.

Tristast, men tyvärr inte oväntat, var att Reinfeldt vägrade kritisera Thomas Bodström för avskaffandet av den personliga integriteten. Roligast, i det lilla, var Reinfeldts lakoniska kommentar om den totala osäkerheten i regeringsfrågan till vänster att: "ja, det är ju sådär det brukat vara på den borgerliga sidan".

Betyg: stark 3:a, och jag insåg varför jag lyssnar på samhällsprogram på radion nära nog dagligen men zappar fortare än blixten när debattprogram på teve dyker upp. Teve är ett underhållningsmedium. Så kul är inte svenska politiker.