tisdag, februari 07, 2006

Jag heter faktiskt såhär på riktigt!

Enligt en vän var mitt namn uppe för diskussion i gårdagens Studio Virtanen. Jag kom trea på listan över människor som har för bra namn för att det ska vara sant. Strax efter Quetzala Blanco och Natalia. Kan man ens komma längre i C-metakändisskap? Jag var tvungen att djupandas lite innan jag kunde ta det till mig.

Andres L lär för övrigt ha hävdat att jag som liberal hade ovanligt många konsonanter i namnet. Jag var inte medveten om kopplingen mellan frihetlighet och vokaler, men som politiko-lingvistisk synestesi är uttalandet fascinerande.

PS. Jag heter verkligen såhär på riktigt!

14 kommentarer:

Jerry X sa...

Andra med coola och äkta namn:

Lawrence Eagleburger (Reagans stabschef i Vita huset, arketypiskt amerikanskt)

Max Black (engelsk filosof)

Louis Trafficante (maffiaboss från Florida)

Laure de Sade (societetslejoninna, en av Paris hetaste värdinnor och modell för "prinsessan de Guermantes" hos Marcel Proust. Sondotterdotterdotter till författaren!)

Jack Nitszche (känd skivproducent, ej släkt med filosofen)

Dante Maffia (italiensk poet)

Jerry X sa...

Brorsdotterdotterdotter ska det vara. Markisen hade, av begripliga skäl, inga (legitima) barn. Som gift bar Laure namnet grevinnan de Chevigné.

Anonym sa...

Snarare har du väl ovanligt oliberala åsikter för att vara "liberal"...

Skojiga namn på bollspelare, om man är engelsman (axplock):

Bernt Haas, Schweiz o bla Sunderland;

J. Lopez Ufarte, Spanien;

Dennis Wise, England och bla Chelsea (om man beaktar mannens personlighet alltså).

M.fl.

eff sa...

Miranda Vera Cruz de la Hoya Cardinal.

Ett annat långt namn på en mediamänniska (fiktiv sådan, visserligen: Married With Children). Al Bundy är för övrigt en av TV:s käraste skitstövlar.

eff sa...

(Nu var det ju visserligen inte längden som hade betydelse, men vafan.)

Isobel sa...

Vadå oliberala åsikter? Hurdå?

Själv tycker jag att Caroline till höger har ett väldigt snyggt namn. Liksom förstås lådoddsaren i de här sammanhangen, el barbaro - Sebastian Suarez-Golborne. Min undersköne barista här i kvarteret, Ermis di Marcello Bouas, är inte heller illa utrustad på namnfronten.

Som ni förstår gillar jag många namn. Ju fler dessto bättre.

Anonym sa...

Tja, en ovilja att kraftfullt och entydigt, utan irrelevanta sidoblickar, ta avstånd från "protesterna" i "den muslimska världen" mot några f*cking j-a skämtteckningar, for a start. (Fast den fegheten delar du å andra sidan med många andra föregivna liberaler. Tyvärr.)
Möjligen kan man vara liberal o feminist på samma vecka - även om det är ytterst tveksamt - men i denna fråga har trovärdighetsgränsen passerats för länge sen.

Knut Ingvar Joel Svensson Andersson sa...

anonymous är en sann liberal!

Anonym sa...

kijsa>>
Ja, jag skulle helt ärligt tro att de flesta liberaler i världen är entydigt negativa till "de protesterande" i "den muslimska världen" (aka den mordsugna pöbeln), och skulle förhålla sig mycket skeptiskt till den moderna svenska feminismen (med dess luddiga "struktur"-analyser av samhället). I definitionen av liberalism, liksom i så mkt annat, är vi svenskar globala avvikare, inte normbildare.

kijsa sa...

anonymous: det låter ju intressant. Är du och Isobel avvikare i det här avseendet då? Det låter ganska inskränkt att kalla något mordsugen pöbel

Anonym sa...

Isobel. Vi älskar ditt namn på riktigt, vi andra känner att vi kommer liksom inte hela vägen med soldatättsnamn och virtanen är ju som att heta svensson.

/Richard, redaktör virrens show

Knut-Berit Abrahamsdottir sa...

Den som kallar något en "mordsugen pöbel" är en del av problemet, varför inte vara en del av lösningen i stället?

Anonym sa...

Är det mer vettigt att kalla sten- och bombkastarna "stackars utsatt grupp" då? Att på det viset frånkänna vuxna människor allt normalt ansvar är väl ytterst nedlåtande och kanske även rasistiskt?

Ola D Svedin sa...

Jag tycker hela diskussionen har tappat proportioner. Det uttalas chäx och inte käx. Och därmed basta. Streck i debatten.