tisdag, februari 21, 2006

Matchen i Madrid

Herregud, varför fick vi inte den här lottningen för tre år sen? Nu börjar det. Jag hoppas på 7-5.

Edit: Det var inte heller riktigt lika bra som det hade varit för tre år sen. Men ändå. Särskilt andra halvan av första halvlek när båda lagen lekte omkring. Hisnande anfall åt båda håll. Resten av tiden var det ju mest ett bra lag och ett som såg ut som de hellre hade legat i badet. Arsenal spelade Arsenal-fotboll för första gången på ett år. Målfettot hade tappat målformen och var typ mest tjock. Iker är bäst i världen. Titi är också bäst i världen. Reyes borde få en örfil.

13 kommentarer:

Siavosh Zarrasvand sa...

Hehe, vad säger du nu då? De gamla gubbarna i Madrid är slut... :-( Synd, jag gillade dem så länge det varade. Har fortfarande nostalgiska drömmar om den tid då en ung Raul försökte lobba bollen i mål från mitt-linjen minst en gång per match, och lyckades typ varannan gång.

Appropå gamla gubbar (medelålder på typ 35 i backlinjen) klarade mitt favvolag Milan 1-1 borta mot Bayern. Fördel av hemmaplan och bortamål i nästa match alltså :-)

Isobel sa...

Problemet i Real är inte spelarna, även om ZZ och Roberto Carlos onekligen spelar på sina sista krafter. Problemet är att de inte haft någon bra tränare sen Del Bosque.

Anders Rylander sa...

Ååååååååhej vad det går, hehe...

Reyes gillar inte Real längre, det kanske märktes? Haha! Man såg hur han njöt...och lille parveln Cesc som måste rört varje katalansk hjärta till tårar igår. Ljungberg gjorde ett fantastiskt jobb i vertikalen, Eboué var grym, Lehman lysande och Gud lekte med grabbarna grus tills det bara var marängsviss kvar på Bernabéu...

odenplan.nu sa...

Åhh...det kliade lite i fingrarna att kommentera den här trpden redan igår... ;)

Jag skäms över sånt medelhavsbeteende som Reyes ägnade sig åt, men the bottom line var att han hade lekstuga på sin kant...det kan man inte säga något om.

Arsenal spelade Arsenalfotboll...som du skriver...och Real känns bara....gamla.

Varför Real förresten? Jag tycker dom påminner om Juve...och inte så lite om ManU. Två klubbar med klart tveksam approach...

/M

Punk sa...

Öhh.. Kan någon berätta för mig vad ett "medelhavsbeteende" är? Jag är visserligen från Norge och det kan väre en kulturell skillnad här som jag inte har hört om.
Att Reyes rullade lite konstigt är för mig inte så provocerande som felaktiga offsideavblåsningar!

odenplan.nu sa...

>>Punk

Misstänker att vi inte har samma paradigm till spelet fotboll helt enkelt. Mina husgudar heter saker som Tony Adams och Johan Mjällby.
Såna grabbar rullar inte in på planen om de fällts utanför sidlinjen. Dom rullar inte över huvud taget...faktiskt.

Att simulera skador, gnälla på domaren och över huvud taget bete sig som en primadonna på en fotbollsplan är betydligt vanligare runt Medelhavet är på de brittiska öarna och i vårt eget land...bland annat. Därav beteckningen som kanske framstår som lite unken i dina öron.

Punk sa...

Du gillar säkert Martin Keown också (det gör iaff jag) och vad kan man säga om hans beteende när Van Nistlerooy missade straffen i den beryktade matchen där Manure och Gunners spelade oavgjort? Är det engelskmän bara bättre för att de ser fula ut och uppfyller machokraven. Jag misstänker att du tycker det är bättre att komma med dobbarna i knähöjd än att filma lite. Ref. Del Hornos (helt korrekta) röda kort när han anfaller Messi.

Glenn Hysén berömde i dag Henke för att han föll enkelt! "Han fick frisparken med sig." Nej, Reyes gjorde kanske inte fotbollen någon stor tjänst, men han har, som vi säger på norska, en höna att plocka med Real. Det har händt värre saker på en fotbollsplan. Och du: Jag ska inte ens börja lista upp alla de gånger Zlatan har filmat för Sverige.

När det är sagt tycker jag fortfarande "medelhavsbeteende" är en dålig "beteckning".

odenplan.nu sa...

Men faktum kvarstår. Man filmar mer runt Medelhavet än i England...inget snack om den saken...och jag hittar inget som motbesvisar det tesen.

Och vad Zlatan beträffar har jag inget till över för det beteendet från hans sida heller. Visst vore det festligt om landslaget gjorde bra ifrån sig i VM men i min bok finns det bara ett lag: My local football club. Sen att mitt hjärta klappar lite extra för Arsenal(Yes, Keown är en klassisk engelsk hårding..med allt vad det innebär) är en annan sak.

Men uppenbarligen har vi olika förhållningssätt till sporten fotboll. Jag gillar när Daniel Hoch sparkar benen av Hans Eskilsson. Du gillar Deco...? Fine med mig...jag förbehåller mig dock ändå rätten att tycka illa om det italiensk-spanska beteendet att uppenbart fuska till sig fördelar.

Uppenbart även när dom gör det för klubbar jag känner för.

Handslag?

Anders Rylander sa...

Vill man vinna Champions League får dygder stå tillbaka, precis på samma sätt som dygder får stå tillbaka om man vill vinna OS...

...att hålla fanan högt kan man ägna sig åt i Superettan, haha!!

Punk sa...

Jag fattar vad du säger Odenplan. För mig finns det också bara ett lag, MEN!, en av orsakerna till att Arsenal gjorde en bra match mot Real är för att dom försöker spela fotboll precis som Arsenal gör. Du ser att Wenger försöker bygga upp ett lag som spelar bra fotboll. Det går inte med dina engelska ideal och knätacklingar. Det är ingen i England som vill spela, de vill bara tackla. Och det är i mina ögon en störra fara för fotbollen än att rulla tillbaka på planen efter att ha blivit sparkat ner två hundra gånger av Cicinho.

Och nej. Jag gillar inte Deco för att han stannar så fort han känner att någon tar på honom. Men jag gillar Reyes för att han gång på gång lurar Cicinho och för att han springer hela matchen. Jag gillar Messi för att han är ett mirakel av en fotbollspelar och jag hatar Del Horno för att han försöker beröva mig på Messis konster.

High five ;)

odenplan.nu sa...

>>Punk
Deal. Och det där med Deco sade jag bara för att provocera lite...för att kolla var du egentligen stod. ;)
Och visst ska det spelas boll och inte sparkas av ben i första hand. Men man kan fortfarande spela boll och samtidigt hålla fanan högt. Henke, som du nämnde, gnäller aldrig. Han kanske ramlar lätt ibland även han..men han gnäller inte. Me like...


>>Anders
Hade jag velat debattera AIK hade jag skrivit ut det. Vi var i Superettan...visst. Men vi har fortfarande flest år i högsta serien. Det är inte Bajen du pratar med. ;)

Punk sa...

Där kan man se. En norrbagge och en svenne kan enas om saker. Gött! Grattis med OS (om du bryr dig då...).

Anonym sa...

This is very interesting site...
»