tisdag, februari 28, 2006

Bara som en förklaring

I går åt jag:
08.30 Havregrynsgröt på 1,5 dl gryn, en sked äppelmos och ca 0,5 dl lättmjölk.

12.30 Tre små skivor surdegsbröd med 2 kokta skivade ägg.

18.30 Liten kaffe latte, ca 1,5 dl mjölk.

00.30 En kokt med bröd

00.45 En liten hamburgare med bröd

Under perioden mellan eftermiddagens kopp kaffe och den där korven drack jag också ungefär 2,5 liter starköl à 29 kronor halvlitern. De sista tiderna är förresten lite osäkra. Men listan tjänar väl som förklaring till varför jag inte är hundraprocentigt på topp.

Och så är Reinfeldt kränkt över några harmlösa karikatyrteckningar också. Snacka om att frivilligt vända uppmärksamheten från de verkliga förtalsmailen till sånt som man faktiskt får stå ut med som politiker. Mitt huvud värker.

9 kommentarer:

p. sa...

jag fattar inte heller det där -- varför är alla så förvånade över några teckningar?

Anonym sa...

Det är inte teckningarna som är grejen utan själva kulturen inom socialdemokratin. Smutskastning, förtal, lögner och maktmissbruk verkar va kutym hos sossarna. Så går det när ett parti haft makten 65 av de senaste 74 åren.

Ann-Charlotte Marteus beskrev det ganska bra i sin ledare på expressen: "Värst av alla blir seglivade diktatorer, eftersom "makt korrumperar och absolut makt korrumperar
absolut".
Socialdemokratins makt är absolut inte absolut. Men absolut korrumperande."

Anonym sa...

Bananhavregrynsgröt.

Havregrynsgröt med väldigt mycket banan i. Rikligt med salt. Och äkta smör.

Serveras med sprida skurar av färsk kardemmumma.

Intages skedvis mellan kalla klunkar mellanmjölk.

Tack Gud.

Anonym sa...

Enligt mitt förmenande är det hyckleri av Reinfeldt att bli "chockad" av mailen och teckningarna. Eller om han verkligen blir chockad så kanske han inte har den ryggrad som stadsministerämbetet kräver?

Isobel Hadley-Kamptz sa...

fast jag blir också chockad av förtalsmailen. Att en person helt nära Göran Persson skickar anonyma mail med falska anklagelser mot oppositionsledaren i flera månader och inte ens ser till att göra det från en dator där han inte kan spåras, det är framförallt chockerande korkat. Och vi har aldrig haft den sortens negativa kampanjer i Sverige tidigare. Inte på det sättet.

Däremot är ju karikatyrerna bara helt vanlig politisk satir, kanske inte särskilt begåvad, men ändå helt ok.

David Weman sa...

Historiskt kuriosa: I början påförra seklet hade vi faktiskt det.

eff sa...

Jag skulle ha velat vara med i rummet när den där idioten hos Sossarna fick sin utskällning. Jävlar i havet vad roligt.

Jag ser framför mig en Tyko Jonssonsk utskällning. (Det är på tiden att vi får in lite Karl-Bertil Jonsson i nyhetsdiskussionerna.)

Anonym sa...

Jag blir chockad över ditt korkade näringsintag, Isobel. Hoppas verkligen inte du äter så här lite i vanliga fall.
Sen jag slutade upp med bantning för 15 år sedan för att i stället äta lagad mat på regelbundna tider och träna några gånger i veckan har jag hållit vikten. Ingen fotomodellvikt förvisso, men att väga 65 när man är 165 är helt okej om man är relativt vältränad och kurvig till konstitutionen.

eff sa...

Haha. Det är lika roligt varje gång någon som tycker sig ha rätt tillrättavisa folk till höger och vänster samtidigt är anonym. Haha. ESAD.