onsdag, juni 07, 2006

Två tips


I dag går jag vidare med mina farmakologiska rekommendationer. Den bästa, och då menar jag absolut bästa, medicin jag någonsin provat flyter just nu omkring i mitt blodomlopp. Eller förresten, nu bortsåg jag från morfindropp, som förstås är oändligt överlägset allt annat, men än så länge finns det inte i praktiskt hemmaformat.

Nej, jag talar om min livräddare under hela mitt vuxna liv. Jag har dålig rygg, nämligen. Oftast är det hanterbart. Man får komma ihåg att träna regelbundet, ha numret till en bra osteopat och för övrigt finna sig i diffus smärta då och då. Men ibland räcker det inte. Ibland kommer man inte ur sängen på morgonen för att det gör så ont. Då finns Paraflex Comp. Eller finns och finns, förresten, den finns inte längre. Jag har kvar en halv kartong, men sedan är de ohjälpligt slut. Eftersom paraflex comp nästan alltid är boven i de där fallen ni läst om när kvinna dog av vanlig värktablett, har den blivit ett outlaw-piller. (Som bonusinformation kan jag berätta att det förresten var med de här pillrena man misstänkte att Pastorn hade haft ihjäl sin första fru.)

Det beror, såvitt jag förstår, just på den fantastiska effekten. En tablett för en ovan användare ger total kroppslig avslappning och oftast djup sömn inom en timme från intaget. För vana brukare som jag själv tar de bara bort all tänkbar muskelsmärta och skapar en avslappning som bara kan jämföras med det allra bästa av vissa olagliga rökbara droger.

Tyärr är det rätt lätt att överdosera. Jag tar alltså en eller två. Men det kan räcka att ta en fyra-fem stycken så blir sånt som andningsorgan och liknande lite mer avslappnade än man skulle vilja. Inte så bra. Jag har visserligen själv alltid tolkat uppmaningen att inte blanda den med alkohol som att man inte ska skölja ner den med whisky, men det lär finnas risker i det också. Annars är den toppen. 5 isos av 5 möjliga.

Det får dagens låt också. R Kelly på sitt allra mest frikyrkliga humör kan förresten också lindra smärta i både kropp och själ. The storm is, förhoppningsvis, over.

7 kommentarer:

Xtian sa...

Paraflex Comp i all ära - it's a motherfucker! - men bästa vännen heter Citadon, en sån brustablett o du sitter o beställer från TV-shop hela eftermiddan. Och när du skall sova med ond rygg (det enda jag fick sova med ett tag..) så finns det inte en muskel i hela kroppen som inte njuuter sig in i sömnen. Rekommenderas.
(låter man som en pillermissbrukare? Icke, jag är ju frisk som en nötkärna...)

Anonym sa...

............Citadon? Min mamma tappade både hörseln och minnet av Citadon. Temporärt, men ändå.

Per Mosseby sa...

Du kan ju alltid (med försiktighet) göra dina egna Paraflex comp genom att mixa Paraflex, Dexofen och Magnecyl...

Anonym sa...

Dexofen 100 mg. Kungen av tabletter. Jag gillar inte Paraflexens muskelavslappnande effekt, det ska bara vara 200 mg Dexofen och ett varmt bad. Sweetness för en sönderslagen fot...

Anonym sa...

citodon är inte tillräckligt stark tycker jag... man blir ju van efter 2 tabletter.

Anonym sa...

Låter inte detta lite pundaraktigt? (Med all respekt för ryggvärken, men även ett sånt inlägg... "ja har ont i ryggen å tar paraflex.. bla bla.. sjukt bra medicin osv.." Om du nu behöver medicin (och ni andra också kanske), innebär det att man måste göra reklam för det preparat som hjälper en. Det innebär ju inte att det funkar för en annan snubbe med ryggvärk.

Anonym sa...

...du verkar ju vara en helt fantastiskt oupplyst människa om du höjer ett pissläkemedel fullt med paracetamol som äter upp din lever. Vill du verkligen råda bot på din åkomma skulle jag satsat på Oxynorm (vid smärtgenombrott) och Oxycontin för dina dagliga sysslor. Men jag tror inte det finns en läkare i hela landet som skulle skriva ut det till dig efter att ha läst "ååhh, det är så underbart med tre comp"

HAhahahaha!! Patetiskt. Trodde inte det fanns människor som dig längre så tack för skrattet.