torsdag, juni 29, 2006

Big Brother Bodström

I dag skriver jag om Bodströmsamhället.

Oscar Swartz säger mer här och här finns rapporten.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Problemet är ju att Johan Pehrson, tilltänkt att ratta rodret vid en eventuell seger för Alliansen, är sju resor värre än Bodström. VId borgerlig seger måste vi byta ut ordet 'bodströmsamhället' mot 'etablissemangssamhället' eller något.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Jag vet iofs inte om Pehrson är så mycket värre, däremot förstås inte det allra minsta bättre. Och det säger jag ju i texten också. Men Bodströmsamhället är ett bra ord. Och det kommer ju inte bli maktskifte heller, så begreppsproblemet kommer nog inte aktualiseras...

Karl sa...

Du är alldeles för snäll mot Bodström och hans övervakningsposse.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Nu funkar alltså länken till artikeln också.

Eric Goesta Rosén sa...

Det är underligt hur Bodström hela tiden kan uttala sig på ett sådant sätt att det verkligen låter som att han kämpar emot den här utvecklingen och samtidigt kasta fram integritetskränkande förslag med en axelryckning. Men, som du säger, sånt här kommer vi få leva med vem som än styr.

Anonym sa...

Trenden i underhållningskulturen är att de hyllas som törs vara så autentiska som möjligt genom t.ex. att bjuda ut sitt innersta på bloggar och i tv-program som big-brother.
Samtidigt varnar samma människor oss för Bodström/bigbrother-samhället där man ska kunna följa vad folk har för sig på nätet.