måndag, juni 19, 2006

Kan ingen dikta något rimligt för Sverige?

Jag laddar så smått inför matchen. Nej, jag menar inte Spanien mot Tunisien, trots min uppriktiga kärlek till de rödgula. Jag har ju givit upp och erkänt. Jag är väl fotbollsnationalist jag också.

Nu ännu mer än tidigare avslöjar sig dock den fasansfulla bristen på ett vettigt svenskt soundtrack. Hittills under VM har de enda bra fotbollslåtar jag känner till gått varma i ipoden. Men det finns ju ett problem med dem just nu. De är alla engelska. Ett tag i torsdags var jag övertygad om att det var Tomas Ledins fel att ingenting gick vår väg. Som jag sa till någon: Hade vi haft Embraces låt hade vi också gjort ett par mål på T & T.

För lyssna på dessa:

Football is coming home

The world at your feet

World in motion

Den här matchen vinner de jävlarna på ren utklassning. 6-0 är inte ens nära. Men vad ska man göra? Varför har inte Mr Suitcase eller TTA eller nån snabbdiktat något rimligt för Sverige till imorgon? Lite läktarkörer, en bra refräng, några schyssta Hegerfors-referat i bakgrunden. Snälla, ordna!?

12 kommentarer:

Annika A sa...

Jag har 12" World in Motion och får fortfarande rysningar av John Barnes rap. Vilken låt! England har ju vettiga artister som gör Fotbollslåtar. Jag menar: NEW ORDER liksom.

Anonym sa...

Embraces låt är kanske rätt ok i jämförelse med Ledins men helt hemsk i jämförelse med New Orders World in Motion, som är den enda bra engelska fotbollslåt som jag i ärlighetens namn kan komma på, men du kanske är mer välinformerad? Vilken favorit har du annars på senaste PSB-albumet?

Olle Lidbom sa...

Obren Vasics "Sverige Yeah!"

Anonym sa...

Enligt säkra källor från Camp Sweden nere i Tyskland har tydligen inte Ledin-låten spelats där _en endaste gång_ ännu!
Det känns iaf lite bra, att även de svennigaste av fotbollsfans kan visa sitt förakt för genomusel musik.

/g

Anonym sa...

Vad patetiskt med gamlingar som måste försöka tro sig veta något om ungdomens musik nu också...
Ni har altså inte hört Timo Räisänens bollen måste dö. Skäms!

eff sa...

The Charade vann ju Expressens VM-låtomröstning omröstning med sin Dressed In Yellow & Blue. Mycket trevlig popdänga, om än på engelska då.

don't you know that a goal can change your life
and that a man can be forced into tears in the summertime
dressed in yellow and blue
the players and you
in the middle of summer

Sedan har ju Uje Brandelius gjort en låt som heter Bollen, Bollen, Bollen som låter som, ja, som allt annat som Dr. Kosmos gjort ungefär.

Av de två väljer jag Dressed In Yellow & Blue fem gånger av fyra. Finns att lyssna på här (via You Ain't No Picasso).

Anonym sa...

http://www.sudd.org/startelvan.htm

Kolla in Soft Sierra.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Det är väl klart att Embrace inte är lika bra som New Order! Men det är en helt okej låt, man kan lyssna på den oironiskt, schyssta körer osv. Det gläder mig att svenska fotbollsfans i hela världen tar avstånd från Ledin-eländet. Mera mål är ju en veritabel toppdänga i jämförelse.

Anonym sa...

Iso: Brandelius "Bollen bollen bollen" är väl det närmaste en riktig låt vi kommit i år i alla fall.

Men engelsmännen har fan fin våldstradition på detta område som inga svenska fans någonsin kommer i närheten av. Fucking Doherty kan ju till och få med hets när han sjunger om fotboll och ja det säger väl allt om vackra engelska landsbygden, rurala områden menas dock och inte vischan.

Dessutom har svenska fanatiker sin tro till klubblag mer än till landslag. Det gäller i och för sig även England men ser de dynamik så kör de ju oavsett om det är land eller stadsdel som står på spel. Här är det mest mamma pappa barn som åker till Tyskland känns det som även om det var en jävla uppryckning mot P senast.

NU KÖR VI! Dags att skrämma skiten ur ytterligare en krog ockuperad av barn och andra.

/Redaktörn

Anonym sa...

En del av poängen med "World In Motion" och det som gav den dess säregna. litet tillbakalutade elegans (för New Order själva, då) är ju att den skrevs efter Heysel och Hillsborough, efter att engelska klubbfans varit portade från internationell fotboll i ett år eller så. Det skymtar litet bakom raden "This isn't a fottball song, we're aint no hooligans". Låten återerövrar något.

Anonym sa...

Tyskarnas VM-låt i år tyckte jag var överraskande bra. Sportfreunde Stillers "54 74 94 2006" är en liten trevlig allsångsdänga i gladpunksstil. Hur kul den är efter VM vet jag icke ?

Anonym sa...

The Fall
Sparta FC
den ultimata fotbollslåten