onsdag, juni 21, 2006

Dagen efter

I munnen smaken av ett litet litet antiklimax. I ögonen grus från de få timmar sömn jag ändå fick. I öronen ljudet av Leif Pagrotskys ord från gårdagskvällen där han undrade över hur man gjorde för att göra kommentarer på min blogg. Han hade visst velat göra det några gånger. Det kändes konstigt.

För även om vi firade darling Krohnmans födelsedag med grillade djur och paket och rosévin (här är jag och födelsedagsbarnet) och sen led oss igenom den där matchen där Joe Cole hade lekstuga och Sverige inte hade några riktiga långa anfall förrän en bit in i andra halvlek och Henke gjorde mål till slut och jag hoppade upp och ner förstås och skrek. Ändå är det lite tomt nu. Det var bra. Men nu blir det nog inget mer. Lördag. Sen inget mer blågult VM.

Jag försökte vara optimist i går och hävda att Ecuador kanske ändå hade varit lika svårt i och med den underskattning som skulle sippra in i spelarnas sinnen vid lättnaden av att slippa Tyskland. Det gick sådär. Med optimismen alltså. Jag hade trots allt tolv rätt i Gustavs frågesport när han kollade frågorna på mig i efterhand, så jag har lite att leva upp till nu. Jag antas begripa den här sporten, om det nu är det man gör när man skulle veta i sömnen att det var Battiston som Toni Schumacher knockade den där gången. Det var förresten då jag började hata tysk fotboll. Frågan ger på så sätt en intressant inramning till dagens allmänna känsloläge. För vi kommer få stryk. Säg det inte till mig på lördag när jag eldat upp mig till ett snäpp hitom tvångströja. Men vi kommer få stryk. Jag vill inte vara så här säker.

6 kommentarer:

smultronpaj sa...

lite läskigt att en sådan högt uppsatt person ine begriper hur man kommenterar på en blogg. Vad betyder det och vad säger det om honom???

Anonym sa...

han kanske har en anti-popup-grej installerad? fast det är ju lätt att komma förbi sånt också. om man är kompetent nog att vara statsråd borde man ju fixa det, kan man tycka.

Anonym sa...

Jag kan tycka att det finns viktigare saker som Paggan borde kunna än att kommentera en blogg. Och det kan han ju helt uppenbart!

Eric Goesta Rosén sa...

Jag tror på Sverige mot Tyskland. Jag gör verkligen det.

Anonym sa...

Har Leif P inte viktigare ting på agendan om dagarna än nätsurfning och bloggläsning är något inte rätt i Danmark som min amerikanska vän brukar säga. Man får hoppas att sådana hobbyaktiviteter istället sker om fritiden.

Anonym sa...

England hade inget försvar att tala om, Tyskland ger oss stryk.

Gustav