torsdag, juni 08, 2006

Jesper bloggar!

Sveriges bästa fotbollsskribent bloggar från Expressen. Om ni är det allra minsta intresserade av VM är detta obligatorisk läsning. Och förresten kanske mest i allmänhet.

Här kan ni köpa Jespers strålande VM-bok liksom den stora Offside-boken där hans välförtjänt berömda reportage om VM-94 finns med.

4 kommentarer:

Kristoffer sa...

Om man läser din blogg, vilket jag gör, får man lätt intrycket att du tycker att allt som är bra och alla som är smarta och duktiga på något sätt är affilierade med Expressen. Jag tror inte att du tycker det. Det säger sig nästan självt att du inte tycker det.

Detta är ju inte asviktigt, men har du funderat på att du förhållandevis ofta skriver inlägg som innehåller uppskattande ord och superlativ om just Expressen-personer?

Xtian sa...

Kära, kära du.
Jag är måttligt intresserad av fotboll (medgångssupporter till "di blåe") och tanken att ens närma mig en bok om fotboll skulle inte falla mig in (alla Åshöjden undantagna). Men så fick jag rekommendationen att läsa Offside-boken.

Nu vet jag vem han är som fick mig att undvara Holländska barer och klubbar (ett tag iallafall) för att få läsa om VM 94 i fred.

tack för tipset. tack för din blogg. den läser jag med välbehag

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Alltså, antingen får man tala ur skägget och säga att Jesper är en dålig fotbollsskribent (han skriver föressten sällan om fotboll i Expressen, de texterna skriver han åt Offside), att Natalia är en dålig krönikör/konstskribent, att Ann-Charlotte skriver usla ledare, att Katrine skriver kassa kulturartiklar. Och om man tycker det så är väl det okej. Eller rättare sagt, det är fullkomligt vanvettigt, men det har man ju rätt att vara.

För annars, om man nu inte vill säga att de är något annat än toppen (vilket man inte borde) så blir ju de där insinuationerna bara lumpna.

Det är väl inte mitt fel att Expressen drar till sig de smartaste, skarpaste, bästa pennorna. Som sweet Katrine t ex som jag älskade och hyllade först och som sen började skriva åt tidningen.

Och jag tycker verkligen att både Expressens kultursida och ledarsida är Sveriges bästa. Jag är stolt och tacksam över att jag får jobba där med alla de här smarta personerna.

Men visst. Det finns enstaka fantastiska personer på andra ställen också. Jag älskar förstås Johan Croneman. Och Martin Gelin. Och min förtjusning i Ronnie Sandahl hånas jag ju jämt för. Det är förresten utmärkt att briljanta Therese Bohman börjat skriva åt Aftonbladet kultur, för den har ju hittills varit så trist att det varit en föroläpmning mot träden den tryckts på. Det kanske hon kan ändra på. För det klart att jag inte vill att andra tidningar ska vara dåliga. Jag är ju läsare, jag vill läsa bra saker. Men de bra sakerna är oftare i Expressen.

Kristoffer sa...

Det var nog insinuant, men inte lumpet menat. Det var mest en iakttagelse och jag undrade om du tänkt på att det är så att personer du skriver gillande saker om, så ofta är expressenpersoner. Om du tycker att expressen har de bästa skribenterna, så är det förstås helt okej!

Jag vet nästan ingenting om de personer du nämner nu. Har sällan läst dem och har ingen åsikt om huruvida de är bra eller ej. Andra som du inte nämner här, har jag kanske åsikter om, men det är ändå vid sidan av poängen.

Det är svinbra att du är nöjd och stolt, men lite naivt och svartvitt att anse att det är vanvettigt att inte gilla de du gillar.

För övrigt tycker jag också att Therese Bohman är utmärkt.