torsdag, juni 08, 2006

Fan fan fan

Precis det som inte fick hända. Å Isak, Isak, har du inte fått Kims släggor i huvudet så många gånger att du är van nu? Men herregud. Vad gör man? Rami har förvisso tagit klivet från bänken in i Champions League förut och hållit nollan, men det var ett tag sedan. Fan fan fan.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Äh, det är ingen fara. Vi vinner det här med eller utan Isaksson. Bara han är kurant till matchen mot Paraguay så.

Lagergren sa...

Och vi tar lite pinfärska odds

Trinidad-Tobago vs Sverige

1) 16,00:1
x) 5,65:1
2) 1,23:1

Tror kanske inte du behöver oroa dig så mycket. Han repar sig.

Anonym sa...

haha, fotboll..spelar det nån roll?

Anonym sa...

Det är ju mycket ironiskt också att det är just dödspolaren Kim som sabbar Isakssons VM-start. Stackars Kim.

Men allvarligt, missa inte att med Isakssons stjärnsmäll har den dramaturgiska grunden lagts med spöklik precision för - tada - Shaabans återkomst. Den är ju så perfekt upplagt, Ramis story:

Först uppgången: Ormingesnubben, en äkta underdog, trevlig, charmig, lätt att tycka om, som kliver fram från tredjemålisplatsen i Arsenal och ställer själva David Seaman i skuggan.
Sen fallet: benbrottet, den klubblösa misären, skilsmässan...
Sagan över? Alla tror det. Men nej, igen, en ny chans; överraskande VM-uttagen efter år av landslagsnobbar, Isaksson får boll i plytet och måste vila, Sverige håller andan, Rami måste rädda landet, världens alla talangscouter tittar på...

Alvbåge är fin men jag vill inte se honom på lördag - då bänkar jag mig för - oboj vad jag laddar redan - Rami Returns.

Elca sa...

Jag håller med dr benway, upplägget är alldeles strålande. Och jag tror att det kommer gå så bra så. Mina gamla målvaktsnerver säger det.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Jag tror iofs också det. Och jag älskar Rami, har alltid gjort det, och jag unnar honom allt gott. Det plus att storyn är som gjord för en hollywood-snyftare.

Men tänk er fortsättningen... Rami står mot T&T, håller nollan, äger försvaret, precis som jag tror att han kan göra. Isaksson är sedan inte riktigt riktigt frisk till Paraguay. Så står Rami igen och gör det med den äran, noll insläppta, total kontroll osv. Vad händer då? Kan man peta honom till Englandsmatchen då? Har vi samma situation igen som i Djurgården?

Isak är inte bra på att sitta bakom Rami, det är en sak som är säker. (Det är ju förresten en sak som de flesta sportjournalister fick fel när de snackade om den rivaliteten, Rami hade aldrig några problem med att vara allsvenskans näst bästa målvakt och ändå aldrig få spela. Det var Isak som inte tålde att bli bänkad.)

Ojojoj, här gör man en hel saga. Men verkligheten har sagokvaliteter. Och jag har de där derbyna i lite för tydligt minne för att inte ändå känna mig rätt trygg med långe sköne Rami i mål på lördag. Trots den inledande paniken.

eff sa...

Det är väl ändå tur i oturen att det är T&T i första matchen nu då?

Skulle det egentligen spela någon roll vem som står mot just det laget? Skulle vi inte kunna ställa upp med en matchotränad UEFA-Lennart mellan stolparna och vinna, om allt stod rätt till? Visst, det är VM och hej Costa Rica, men hela skrämselhickan över Isakssons frånvaro mot just T&T tyder väl bara på att resten av laget därigenom döms ut, speciellt anfallet?

Jag vet då inte, jag är ganska ointresserad, men rent instinktivt känns det ju som om resten av laget automatiskt nedvärderas när ersättandet av en målvakt inför en match mot T&T orsakar allmän ångest bland fotbollskunnare.

Sedan tror jag förstås att det är fullt möjligt för Sverige att förlora mot T&T även om alla varit kärnfriska, men det är väl bara ett uttryck av min realistiska livsåskådning kombinerat med matchstatistik och en dos ointresse.

Anonym sa...

Kände väl ganska exakt som Esk skriver när jag själv fick reda på nyheten:

"När Lasse Lagerbäck var inne på presskonferensens skadesektion och harklade sig och sade att de hade "a bigger problem" än Tobias Linderoths status, då stod tiden stilla. Vad skulle han komma med? Världen vevade sakta igång igen när det pratades om Isaksson och Trinidad och Tobago och jag hann börja tänka att äh-spelar-roll-vem-som-står.

Då sade dr Valentin något. Han planterade ett orosfrö som växer i min kropp.
- Jag kan inte garantera det, sade han.

Det var Isaksson och spel mot Paraguay han pratade om och då var vi hastigt och olustigt uppe på en nivå där krisrubrikerna hör hemma."

Anonym sa...

Kul kommentar från BBC World inför öppningsgalan:

"One of the minor sports here is pancake-tossing. A German holds the world record with tjhe most tossed-over pancake in two minutes"

Inte bar tysk utan kanske också bayrare...