torsdag, juni 01, 2006

Macho eller bara killar som gillar killar

"Ett klart tecken på machokulturen" säger en chefspsykolog på Pliktverket till SVD (ej på nätet) om den där filmen med vapen och nakna män från Vaxholm. Enligt värnpliktsrådet är det visst vanligt att soldater tar lättklädda bilder på varann med allehanda eldvapen.

Eh, macho? Är det bara jag som snarare får vibbar av killar som gillar andra killar? Som kopplar till de där asheta porrfilmerna med GI-Joes som väckte sån uppmärksamhet för några månader sen? Jag menar, att ta bilder på sina soldatpolare utan kläder men med AK4, kan det tolkas på något annat sätt? Borde man inte i stället för att skälla på dem uppmuntra dem i det här iofs lite taffliga klivet ut ur garderoben?

Uppdatering: PM hade visst skrivit lite om det också. Gladporrfilm är verkligen rätt ord.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det var min första tanke när jag fick reda på det här också! Herregud varför är det ingen annan som gör den kopplingen?

Anonym sa...

den kopplingen ligger antagligen för tydligt på bordet för att någon ska fatta att det är så. har dom stånd på dom där bilderna föresten? var kan man hitta dom?

Anonym sa...

Tror inte att Anders i Lingonmåla tänker så...det är mest ett storstadfenomen, ett begränsat sådant.

Anonym sa...

Vad är det med militärer och alla homoerotiska påhitt egentligen? Blir man så av att vara instängd med andra killar i drygt ett halvår?

Martin Cöster sa...

Kopplingen är självklart uppenbar, förstår dock inte uppståndelsen, finns större problem med militären/machokultur etc än detta. Har inget med inlägget att göra men jag gillade verkligen din artikel i senaste numret av Arena. Ville bara säga det.

S. sa...

Det är väl ett hyllande och demonstrerande av den heterosexuella manligheten, även om den tar sig ett homoerotiskt uttryck. Den som går över gränsen är död. Tror inte det är något tecken på någon ökad öppenhet. Inget ovanligt, inget nytt under solen. Handlar om manlig (heterosexuell) homosocialitet. Business as usual.

Anonym sa...

På åttiotalet var jag med om en liknande nakenövning, men utan vapen. ALLA i min pluton skulle vara nakna för en mystisk simövning i en insjö. Så där sprätte vi runt på stranden i våra nittonåriga mässingsuniformer och kaptenen gick runt och mös som en fläskpannkaka. Det KAN inte ha varit något annat än ett enda stort homoäventyr för honom. Kaptenen hette Gunnarsson och var en millimeter från att bli ÖB förra gången. Så nu vet ni det.