måndag, juni 12, 2006

Jag och hot-lips Wolodarski

Jag är intervjuad i sweet Caroline RFN:s artikel om pophögern i senaste Bon. Jag tror att jag säger rätt bra saker.

Det roligaste i hela texten är dock att Caroline beskriver Peter Wolodarski som "landets sexigaste liberala läppar". Jag kan inte ens föreställa mig hur han kände när han läste det. Inte för att jag inte begriper vad hon menar. När det gäller objektifiering av väldigt seriösa män i offentligheten finns det förstås också bara en sak att säga: jag är för.

Det är en rätt intressant artikel i övrigt också. Jag hittar den inte på nätet så ni får väl gå till Pressbyrån eller nåt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag minns den gode Wolodarskis domedagsprofetior inför Irak-kriget. Han visste minsann att svampmolnen skulle torna upp å det snaraste om USA inte anföll först.

Liksom Ahlmark visste han att Saddam hade Bomben, hur han visste det skrev han aldrig, men det fanns inga tvivel, det minns jag tydligt att han skrev. Det var nog i samma vevor uttrycket "bombhöger" myntades.

Anonym sa...

Jo, detta borde man sannerligen påminna herr Wolodarski om. Han var ju rätt kaxig när han uttalade sig om nödvändigheten av ett angrepp på Irak. Hörde också svulstiga, självgoda kommentarer från honom i samband med att amerikanska soldater ägnade sig åt nedrivning av Saddam-statyer.

Anonym sa...

fast på den här bloggen är sånt som atombomber oviktigt i jämförelse med rakning.
En indikation på att pophögern festat bort en del hjärnceller?

Anonym sa...

Någon på vänsterkanten - Anders Ehnmark? - skrev med adress till Ahlmark m fl inför Gulfkriget 1991 när nästan exakt samma debatt om Saddam, USA och bomben fördes i Sverige, att "ska ni inte säga det högt: ordet är fredshetsare!" Det är ju det ordet som lgger under insinuationerna om feghet, USA-hat och kålsuperi, menade han.

Ulf Nilson m fl (litet tyngre skribenter också) var inte sena att ta till sig ordet, och enligt sam logik kunde man väl nu kalla dem som har invändningar mot USA:s alltmer misslyckade krig i Irak för "bombkramare". Vi vill ju uppenbart leva i en värld där Saddam och de iranska mullorna sitter med fingret på avtryckarknappen och dikterar världspoitiken.