söndag, september 11, 2005

Sexigaste åttiotalisten på länge

Ni vet redan att jag är en sucker för åttiotalister. Måste bara presentera den senaste i min samling. Quinta do Noval, Colheita. Tawny från 1986. Bra år. Ännu bättre vin. 324 spänn. Det tar mig emot att länka till statliga monopol, men hur ska ni annars kunna få tag på den imorgon bitti. Jag har aldrig sagt något annat än att jag är en borgarbracka.

3 kommentarer:

Eric Goesta Rosén sa...

Men ingen kan väl ogilla Systembolaget? Det är helt fantastiskt. Jag älskar Systembolaget. Avskyr privata små spritbutiker jag besökt utomlands. Där finns bara skräp och sunk.
/Goesta

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Äh, det där är sån därn politik. Ungefär som att man kan gilla kungen men ogilla monarkin. Som boende i Stockholms innerstad gillar jag också systemet eftersom det är här alla (nästan) välsorterade butiker finns. Det betyder inte att jag tycker att själva systemet (med gement s) är bra. särskilt inte för dem som bor i Hedemora och inte ens får handla udda grejer via internet.

Eric Goesta Rosén sa...

Jag är sån därn. Gillar kungen. Ogillar monarki. Gillar systembolaget. Gillar statliga monopol. Att det (systembolaget) har brister är synd, det borde åtgärdas. Men de som bor i Hedemora kan ju kostnadsfritt få sina udda grejer levererade till sitt lokala systembolag.

Jag beställde en gång två stycken Malmö FF-öl till Uppsalas systembolag. Det tog fem dagar och jag betalade inte en krona över butikspriset nere i Malmö.