tisdag, september 27, 2005

cp-foto

Häromdagen blev jag kallad för det fina gamla 80-taliga skällsordet "störd". Som i "du är ju helt störd ju". Nostalgin flödade. På min nya bild ser jag kanske inte störd ut men definitivt lätt vindögd. Det är en bra bild egentligen! (Finns på kulturbloggen och som min bildbyline i pappersexpressen.)

På min förra bild såg jag alltså brudig, permanentad och lite korkad ut (enligt källor), men å andra sidan glad och snäll. Nu ser jag kanske tuffare ut, men vindögd.

Om jag någon gång kommer på vilka kläder jag vill packa och om någon med digitalkamera skulle stöta på mig när jag råkar se rätt snygg ut får jag fixa en ny bild i Göteborg.

15 kommentarer:

Margret sa...

isobel! vi ses i göteborg! /M

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Absolut! Jag har så sett fram emot det. Vad ska du ha på dig?

Isobel Hadley-Kamptz sa...

hur fan har ni kommit förbi spamfiltret? jag har helt lagom många läsare tack!

Eric Goesta Rosén sa...

Du ser MER brudig, men bättre ut, på den nya bilden. Bäst hittills.

/Goesta

Margret sa...

tror en svart klänning men har ej bestämt. ska gå på stan imorrn i gbg och leta kjol. tar med mig min boyfriend som accessoar iaf!

Viktorov sa...

Störd är ju ännu i högsta grad ett levande uttryck, särskilt då i städer som Piteå och Luleå.

Anonym sa...

Vilken bild är det du referar till i rubriken, den gamla bilden eller den nya? Var det skelningen på den nya eller att du såg korkad ut på den gamla som inspirerade dig?

Anonym sa...

En komplimang från detta hushåll där vi åt lammfärsbullar inspirerade av ditt recept! VID GUD de var goda. Hällde i lite honung också.

Svart klänning funkar alltid. Mörkbrunt är snyggt också. Och stövlar. Ser fram emot bokmässerapporter!

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Rubriken syftar faktiskt främst på det inledande stycket, nämligen min nyliga upplevelse av 80-taliga skällsord. Då prefixet cp- i alla fall i mina trakter var extremt vanligt förekommande. Jag ber om ursäkt om det var sårande.

Anonym sa...

Nejnejnej, så håröm är jag inte! Dessutom är det min dotter som har cp och inte jag. Däremot är väl ”störd” fortfarande ett skällsord och tyvärr också till en viss del cp-prefixet? Sedan undrar jag om det är ditt privilegium som funktionsfrisk att använda ”cp-” till något annat än vad det betyder bokstavligen. (Som nyfrälst handikappförälder passar jag på att upplysa om att en cp-skada är en hjärnskada med motorisk påverkan. Det har inget med förståndshandikapp att göra.) Om du vore mycket solbränd på bilden och i texten refererar till 50-talsuttryck, vore det ok att kalla det en ”niggerbild”? Är inte det i så fall afroamerikanernas privilegium att använda det uttrycket om sig själva?

Anonym sa...

Oups! Här stormar det! Mina barn använder uttrycket CP, och det STÖR mig, har faktiskt inte använt det själv, ens som barn. Men de FÅR inte säga det!

Elisabet. sa...

Slottsskogen, Gbg, 1969.
Jag är dödligt förälskad i pojkvännen vi promenerar bland allt det gröna. Då, plötsligt, ser vi en ung kvinna stå vid ett träd.
Hon skelar.
Pojkvännen vänder sig om och säger sen: "Gud, vad snyggt med tjejer som skelar".
Jaha.
SOM jag övade i badrummet sen, men inte fasen lyckades jag skela inte.
Var du glad ...

Karolina Lassbo sa...

Nej nej du ser inte alls störd eller vindögd ut! Jag tycker du ser söt ut. Det är visst en bra bild. Så fort jag lägger ut en bild på Glamourbloggen på mig själv så får jag både negativa och positiva mail om bilderna, och tyvärr så svider de negativa åsikterna ganksa hårt, men det gäller att inte ta åt sig!

MVH Karro på Glamourbloggen

Anonym sa...

du är fantastisk.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Hej Carolina och tack! Vad har jag gjort nu senast för att förtjäna så snälla ord?