tisdag, september 13, 2005

Några tankar om sportjournalistik

1) Varför skriver de inte rakt ut varför vi buar åt Joseph Elanga?

"Den allsvenska historiens värsta arenamobbning", "den unisont utbuade Joseph Elanga". Hegerfors lär ha nämnt det på teve också. Utan förklaring. Den ende som ens nämner anledningen är den varmt välkomne återvändande Mats Olsson.

Slå en kille, slå en kille, slå en kille om du törs. Men det gör han ju inte, Elanga. Är det verkligen tidernas mobbning att påminna en dömd hustrumisshandlare om vad han gjort, Bank?

2) Varför används inte det fina gamla uttrycket "brassespark" oftare? Varför görs det inte brassesparkar oftare, kan man i och för sig också fråga sig. Men när det nu görs, och Ailtons i går var av det mer bländande slaget, så kan man ju ta tillfället i akt. Svenskan gjorde det i dag. Förra gången jag läste det var i Skånska Dagbladet som bevakade cupmatchen mellan Limhamn och Häcken i april, en match som Limhamn tyvärr förlorade trots en vacker brassepark i krysset.

3) Kanske årets bästa rubrik: Matchvinnare efter penisdrama

3 kommentarer:

Herr R sa...

Jag tycker Stadion som helhet agerade föredömligt igår. Klart Elanga skall påminnas om vad han åstadkommit på hemmaplan...även om MFF själva försöker göra en struts och låtsas som om han aldrig har gjort någonting.

Anonym sa...

Snabb kommentar, måste jobba...
Gillar dig Isobel! Och tycker att någon borde uppmärksamma att fotbollsintresse tycks gå hand i hand med kulturjournalistik - men bara när det kommer till kvinnliga skribenter. Why??? Manliga kulturskribenter måste liksom fjärma sig och näst intill kokettera med sin okunskap och sitt ointresse gällande sport i allmänhet och fotboll i synnerhet. En liten spaning bara. I alla fall så känner jag nu till fyra extremt fotbollstokiga kvinnliga kulturskribenter (ja, jag är själv en).
Ailton, mmmm! Sjukt. Galet. Och såååå extra skönt i en match där Paulinho återsågs - på fel planhalva och utan att få utdelning ... HAHAHA! (Det svider ju så när lirarnas lag urholkas på sina lirare - för kaffepengar dessutom)
Well well. Kanske får möjlighet att återkomma till detta i en krönika eller något. Eller så får väl jag också starta en blogg. Som om jag skulle ha tid.
/Johanna

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Jesper Högström är ett undantag. Men vilket undantag.

Annars brukar de säga att baskriterierna för att bli manlig kultursidesskribent är att inte ha gjort lumpen, inte ha körkort och inte ha sysslat med lagidrott.