fredag, september 23, 2005

Barbie Doll

Jag är lite kär i Natacha Peyre.

Ljuvligt selfmade står hon över förtryckande utseendeideal och den naturliga kvinnlighetens snäva ramar.Det är bokstavligen omöjligt att se ut som hon utan modern konstruktionskonst. Inget jävla helylle-klassens-lucia-ideal där man förväntas födas in i perfektionen. Hellre photoshop och skalpeller än genetikens orättvisa lotteri.

Jag vet att det är galet yesterday med feminister som gillar utvikningsbrudar (även om Belinda hävdar att det är det nya heta) men min dragning till Natacha är personlig mer än politisk.

Man vill leka med henne som man gjorde med sina barbiedockor. Nej, kom inte springande med era fantasier. Jag menar leka som en sjuåring. Klä på och av. Kamma hennes hår. Det sexuella finns möjligen där som en oskuldsfull möjlighet utan tvång eller konventioner. Hon konstruerar sig själv som en flickleksak. Kan man bli annat än bedårad?

8 kommentarer:

Eric Goesta Rosén sa...

Tuttar i all ära men varför hållre folk på och vanställer läpparna? Det ser ju bokstavligen ut som svårartad herpes snarare än sexig mun nio gånger av tio.

Anonym sa...

Jag tycker också hon verkar rar - precis som Pamela Andersson. Hon skulle bli precis lika omtyckt som hon var skapt från början.

Att skär hål i brösten och stoppa in saker och ting är och förblir dock tragiskt. Hon har betalat ett högt pris för att komma med i ett undermåligt program och bli känd. Hoppas att hon inte misstar sitt kändisskap för kärlek.

Anonym sa...

Ja, man kan definitivt bli annat än bedårad. Själv blir jag snarare beklämd.

Sorligt att se hur denna Natachas självförtroende är beroende av ett par gigantiska silikonbröst!

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Men Mia, vad fan vet du om natachas självförtroende eller brist på detsamma? Jag hatar alla jävla förnumstiga medelklasskvinnors tro att deras erafarenhet är universell och att alla som väljer annorlunda är dumma i huvudet.

Anonym sa...

Jag som trodde att du läste Expressen, Isobel! Där kan man nämligen läsa om hur denna Natascha inte vågade gå någonstans - varken till gymnastiken eller till stranden - innan hon fick sina silikonbröst. Läs själv på http://www.expressen.se/index.jsp?a=441143 !

Så var snäll och spara ditt hat mot "förnumstiga medelklasskvinnors tro att deras erafarenhet är universell och att alla som väljer annorlunda är dumma i huvudet" till ett lämpligare tillfälle!

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Du behöver väl inte ta åt dig om du inte känner dig som en del av den gruppen.

Anonym sa...

Varför krångla till allt så. Hon har ett par (konstgjorda) stora bröst som gör att han kan göra karriär som sexvåp i en dokusåpa och i media. Det är väl ett medvetet karriärsval helt enkelt. Hon blir rik på ett enkelt sätt samtidigt som en massa män i olika åldrar får något stimulerande att titta på.

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Alltså, i mitt ursprungliga inlägg pratade jag inte om paradise hotel utan om natacha i allmänhet. Hennes offentliga persona.

Men jag kan nog förstå att hon är missnöjd med att hennes roliga, rara personlighet får komma fram så lite i PH. Hon skulle kunna bli superpoppis just eftersom hon faktiskt verkar vara genuint snäll. Men det kommer nog, för det är bättre teve än att karaktären bara har stora tuttar.

Och det är väl klart att man ska "krångla till". Jag kan faktiskt inte alls förstå ett sådan inlägg. I alla fall inte här. Herregud, kulturjournalistik handlar om att krångla till. Och just natachas dock-pinuppegrej är intressant ur så oerhört många fler perspektiv än bara antal silikonliter.