måndag, juli 24, 2006

På förekommen anledning

Jag deltar inte i några sammanhang där jag får betalt för att skriva bra på bloggen om saker. (Jag får för all del ibland betalt för att förhoppningsvis skriva bra om saker i tidningen, men då är det textkvaliteten ordet syftar på och inte några eventuella hyllningar).

10 kommentarer:

Anonym sa...

Menar du att du inte gör reklam av princip eller att du inte skriver politisk propaganda av princip? Gränsdragningen är iofs rätt hårfin.

Fredrik Fischer sa...

Får man vara så nyfiken och fråga vilken anledning det skulle vara?

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Det är extremt stor skillnad mellan att hylla företeelser, idéer eller personer bara för att man gillar dem och att göra det för att man får betalt.

Jag har ingen principiell inställning mot att ta betalt, men jag har inte gjort det hittills på bloggen och om jag gör det kommer det att framgå extremt tydligt.

Fredrik: Det var någon i kommentarsfältet som antydde att jag skrev om ett gott vin för att jag fick betalt för det. Därför vill jag gärna göra detta generella klargörande.

Anonym sa...

T ex, ska Karolina Lassbo enligt uppgift få betalt att göra detta.

Anonym sa...

så gör karolina lassbo säkert, det blev ju mycket roligare så. objektivitet är så gammalt!

Anonym sa...

Inte för att antyda någon produktplacering, men Fountainbloggen är väl i alla fall betald i den meningen att den inte är ett rent hobbyprojekt (som det vore om man sätter upp en Star Trek-blogg)?

Isobel Hadley-Kamptz sa...

Helene, hur menar du? Jag får i alla fall inget betalt för Fountain-bloggandet, och det tror jag inte att någon av de andra får heller. En gång har jag, och jag gissar att det är på Fountain-meriter, blivit inbjuden till en pressvisning för nya kosmetiska produkter. De var sådär (Garnier nånting).

Anonym sa...

Okay, jag trodde att den på något vis var en del av det avlönade jobbet, även om ni allesammans är frilansskribenter (med vissa dominerande uppdragsgivare) Däremot föreställde jag mig inte att den var sponsrad av någon i sminkbranschen eler att det kunde handla om några stora summor någonstans. Lever på att blogga är det väl ingen som gör i Sverige?

Fountain är förresten ett utmärkt initiativ.

a n n a sa...

Fountainbloggen är INTE sponsrad eller avlönad på något vis. Den är ett rent hobbyprojekt som jag & Johanna Swanberg drog igång i höstas. Star Trek-analogin är faktiskt riktigt passande!

/Anna Hellsten, co-founder of Fountain

SHQ sa...

Ok, men vad måste jag göra för att du ska länka till min blogg rå? Jag har ju faktiskt inte erbjudit betalt.

I alla fall vore det skoj om du kunde ge ett exempel på något där någon erbjudit dig stålar för att skriva bra om något. Jag begriper om du inte kan gå ut med namn men i alla fall en kategori.